CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu'dan işsizlik açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu'dan işsizlik açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Türkiye'deki işsizlik oranına ilişkin, "Açıklanan yüzde 10,6 gerçeği yansıtmıyor, gerçek tabanlı işsizlik 16,13." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) ilan ettiği işsizlik rakamlarının "makyajlı" olduğunu ileri sürerek, "Açıklanan yüzde 10,6 gerçeği yansıtmıyor, gerçek tabanlı işsizlik 16,13" ifadesini kullandı.

Son 6 ayda işsizlik rakamlarının özellikle yüzde 11'in altında tutulmaya çalışıldığını belirten Erdoğdu, şöyle devam etti:

"TÜİK’in resmi işsizlik tanımına göre işsizlik oranı yüzde 10,6 olarak açıklandı. Bu gruba iş bulma ümidi olmayanları, mevsimlik çalışanları ve mevsimlik çalışma, ev kadını, öğrenci ve nedenlerle iş aramayıp ancak işbaşı yapmaya hazır kişileri de eklediğinizde gerçek işsizlik oranının yüzde 16,13 olduğu ortaya çıkıyor. Yani ülkedeki işsiz sayısı TÜİK’in söylediği gibi 3 milyon 419 bin kişi değil, 5 milyon 540 bin kişi. Verileri makyajla ne kadar gizlemeye çalışsalar da gerçekler, yaptıkları ucuz makyajın altından görünüyor."