CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu:

"Daha önce kredi alabilen firmalar bile kredi almakta zorlanıyor, ekonomi yavaşlama sinyalleri veriyor"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Daha önce kredi alabilen firmalar bile kredi almakta zorlanıyor, ekonomi yavaşlama sinyalleri veriyor." görüşünü savundu.

Erdoğdu, yazılı açıklamasında, Merkez Bankası verilerine göre, Türkiye'nin 12 ayda çevirmesi gereken dış borç yükününün 177 milyar dolar, cari açık için gerekli finansman yükünün de en az 40 milyar dolar olacağını belirtti.

Bu nedenle en az 217 milyar dolar dış kaynak bulmak gerekeceğini ve bu kaynağın da yükselen faizle bulunabileceğini öne süren Erdoğdu, bütün bunların, 2018'in kredi temini ve kredileri döndürme konusunda sıkıntılı bir yıl olacağına işaret ettiğini bildirdi.

Erdoğdu, kaynak maliyetlerinin arttığı, kredi temininin pahalılaştığı bir döneme girildiğini savunarak, "Bankaların riskten kaçtıkları ve kredi kullandırma şartlarını ağırlaştırarak arzı daralttıkları gözleniyor. Kredi sıkılaştırma denilen bu koşullarda, daha önce kredi alabilen firmalar bile kredi almakta zorlanıyor, ekonomi yavaşlama sinyalleri veriyor." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :