CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu:

"İthal et, fiyatları düşürmediği gibi yerli besiciliği de bitiriyor"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, “İthal et, et fiyatlarını düşürmediği gibi yerli besiciliği de bitiriyor.” ifadesini kullandı.

Erdoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığının geçtiğimiz günlerde yüksek et fiyatlarına karşı önlem olarak karkas et ithalatı yapma kararı aldığını belirtti.

AK Parti iktidarının 15 yıldır uyguladığı politikaların, kırmızı etin fiyatının her geçen gün artmasına neden olduğunu ileri süren Erdoğdu, Türkiye'de bir vatandaşın 1 kilogram et almak için yaklaşık 7 saatlik gelirini harcaması gerektiğini bildirdi.

Etin çok pahalı olması nedeniyle halkın tüketim alışkanlıklarının da zorunlu olarak değişmeye başladığına işaret eden Erdoğdu, şunları kaydetti:

"AKP, hayvancılık politikalarıyla yerli hayvan besiciliğini zayıflatırken, aynı zamanda halkın daha pahalı et yemesine neden oldu. Hükümet, sorunu et üretimini değil, et ithalatını arttırarak çözmeye çalışıyor. Et ithalatı fiyatları ancak sınırlı süre için frenliyor. İthal et, fiyatları düşürmediği gibi yerli besiciliği bitiriyor. Oysa çözüm net; Yerli üreticilerin maliyetlerini düşürerek yerli üretimi arttırmaya yönelik destekleme ödemesi yapmak, verimliliğin artmasını sağlamak. Rasyonel politikalarla, planlı desteklerle daha fazla üretim gerçekleştirmek ve et fiyatlarını aşağı çekerek tüketiciye ulaştırmak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :