CHP Genel Başkan Yardımcısı Çıray:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çıray:

"Erdoğan, bütün siyasi hayatı boyunca Cumhurbaşkanlığı yemininin her satırı, hatta her kelimesi ile ters düşmüştür"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatı boyunca, Cumhurbaşkanlığı yemininin her satırı ile ters düştüğünü ileri sürdü. 

Çıray, yazılı açıklamasında, Erdoğan'ın yarın TBMM'de yemin edeceğini anımsattı. 

Erdoğan'ın Köşk'e "yolsuzluk" iddiaları yüzünden "gölgeli bir seçimin şaibeli bir Cumhurbaşkanı" olarak çıkacağını savunan Çıray, Erdoğan'ın köşke çıkmadan önce de Başbakanlıktan istifa etmediğini ve kararnamelere imza atarak anayasa suçu işlediğini iddia etti.

Çıray, şunları kaydetti:

"Erdoğan, bütün siyasi hayatı boyunca Cumhurbaşkanlığı yemininin her satırı, hatta her kelimesi ile ters düşmüştür. Bu ülkenin insanlarını kutuplaştırmış, ayrıştırmıştır. Peki, yeminde yer alan, 'Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma' sözleri üzerine nasıl yemin edecek? Bu cümledeki her kelimenin temsil ettiği değerleri yok etmedi mi? Bu değerlerin ve ilkelerin hangisine sadık kaldı? Soruyorum, yok ettiği bu değerlerler için nasıl yemin edebilecek? Atatürk'e ayyaş diyen; milliyetçiliği ayaklar altına alan biri, Türk milleti üzerine ant içemez."

Kaynak:Haber Kaynağı