CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Uşak'ta

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Uşak'ta

Cankurtaran: "Pakistan ve Çin'den ham bez ithaline son verilerek yerli üreticimiz desteklenmeli. Rusya ve Suriye'deki krizden etkilenen Uşaklı sanayiciler borçlarına getirilecek ertelemeyle, teşvik primleri ile desteklemeli"

UŞAK (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Suriye'deki iç savaş, Rusya ile ilişkilerde yaşananlar ve ham bez ithali nedeniyle Uşaklı tekstilcinin sıkıntı yaşadığını belirterek, Bu ülkelerden ham bez ithaline son verilerek yerli üreticimiz desteklenmeli. Rusya ve Suriye'deki krizden etkilenen Uşaklı sanayiciler borçlarına getirilecek ertelemeyle, teşvik primleri ile desteklemeli." dedi.

Uşak Atatürk Kültür Merkezinde CHP İl Danışma Kurulu toplantısına katılan Cankurtaran burada yaptığı açıklamada, Uşak'ın tekstil ve deri sektörü açısından Türkiye'deki önemli merkezlerinden biri olduğunu belirtti.

Suriye ve Rusya pazarlarının Uşak'ın önemli ihracat noktaları olduğunu, iç savaş ve ilişkilerde yaşanan sorunlar nedeniyle bu pazarlara yönelik önemli ihracat kayıpları yaşanmasının kentin de ihracatını durma noktasına getirdiğini savunan Cankurtaran, Pakistan ve Çin'den yapılan ham bez ithalinin de kent tekstilcisini zor duruma soktuğunu belirterek şöyle konuştu:

"Tüm bunlar, Uşak'ta 12 bin kişinin çalıştığı tekstil sektörünü zorluyor. Pakistan ve Çin'den ham bez ithaline son verilerek yerli üreticimiz desteklenmeli. Rusya ve Suriye'deki krizden etkilenen Uşaklı sanayiciler borçlarına getirilecek ertelemeyle, teşvik primleri ile desteklemeli."

Son dönemde CHP'nin terörle ilişkilendirmeye çalışıldığını, buna karşı girişim başlattıklarını belirten Cankurtaran, AK Parti yöneticilerinin bu konuda daha önceki beyanatlarını içeren bir rapor hazırladıklarını ve kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatarak "Rapor, AK Partililerin kayıtlı, gerçek konuşmalarına dayanıyor. Kendilerine 13 sayfalık bir raporla cevap verdik." ifadesini kullandı.

Cankurtaran, bir gazetede "PKK'nın hendek ve barikatlar kurarak kentlerde çatışma başlatma kararını Kasım 2014'de aldığı" yönündeki istihbarat raporunun haber yapıldığını hatırlatarak, buna göz yumulduysa hesabını soracaklarını söyledi.

Savunma Bakanı Fikri Işık'ın terörle mücadeleyle ilgili sözlerini de eleştiren Cankurtaran, "Işık'ın bu sözleri halen terörle, ölümüne mücadele eden güvenlik güçleri arasında ciddi bir güvensizlik yaratabilir." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :