CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

"Türkiye'de son 23 ayda 2 milyon 300 bin sivil tüfek ve tabanca ruhsatı almış. Bu çok büyük bir rakam. Herkeste bir silahlanma çılgınlığı var"

VAN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Türkiye'de son 23 ayda 2 milyon 300 bin sivil, tüfek ve tabanca ruhsatı almış. Bu çok büyük bir rakam. Herkeste bir silahlanma çılgınlığı var." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ve beraberindekilerle "CHP Spor Kurulu Doğu Anadolu Bölge Toplantısı"na katılmak üzere Van'a gelen Cankurtaran, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Van'a sık sık gelerek görüşmeler yaptıklarını, Van'ın spor konusunda gün geçtikçe gerileyen bir çizgide olduğunu belirten Cankurtaran, "Van'da sporcuların sesi olmak, TBMM'ye Vanlı sporcuların, spor insanlarının sorunlarını taşımak üzere sporcu kardeşlerimizi dinleyeceğiz." diye konuştu.

Cankurtaran, yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ülkede silahlanma çılgınlığının yaşanabileceğine işaret ederek, silahların kötü niyetli insanların eline geçtiğinde art niyetli kullanılabileceğini bildirdi.

Yasemin Öney Cankurtaran, "Bu iş, sonu çok kötüye gidecek şekilde sonuçlanır. Dediğimiz gibi art niyetli insanların elinde bu kanun çok farklı şekilde kullanılabilir. Türkiye'de son 23 ayda 2 milyon 300 bin sivil, tüfek ve tabanca ruhsatı almış. Bu çok büyük bir rakam. Herkeste bir silahlanma çılgınlığı var." ifadesini kullandı.

Van Gölü'nün Türkiye'nin önemli değerlerinden biri olduğunu anlatan Cankurtaran, Van turizmi için gerekli teşviklerin verilmesini istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :