CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

"Türkiye'de sporun bir röntgenini çekmek üzere toplantılar yapıyoruz"

MERSİN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Türkiye'de sporun bir röntgenini çekmek üzere toplantılar yapıyoruz." dedi.

Cankurtaran, Mersin'de Yenişehir Belediyesi Spor Tesisleri'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu (ASKF) ziyaret eden Cankurtaran, burada antrenör ve sporcuların şikayet ve taleplerini dinledi.

Cankurtaran, amatör kulüplere ellerinden gelen desteği vermeleri konusunda belediye başkanlarıyla görüştüklerini söyledi.

Türkiye bazında CHP'li belediyelerin spor tesisi konusunda diğer belediyelerden çok önde olduğunu belirten Cankurtaran, şöyle konuştu:

"Türkiye'de sporun bir röntgenini çekmek üzere toplantılar yapıyoruz. Türkiye'yi 13 bölgeye ayırdık ve burası 8. bölge. Teşhis koymaya çalışıyoruz. Ben elimden geleni yapıyorum. Ben sporu çok seviyorum ve sporcu bir evlat yetiştiriyorum. Kendim de spor yapmaya çalıştım. Bana spor yaptırmadıkları için bu alana girdim. Bana bu fırsat sağlanmadı. Benim gibi çocuklara fırsat sağlanması için Türkiye'de sporla ilgili zihinsel yapılanmanın yeniden kurulması taraftarıyım. Biz şimdi geziyoruz ve problemleri belirliyoruz. Teşhisi de koyacağız ve daha sonra nasıl tedavi ederiz buna bakacağız."

Sporla ilgili sıkıntıların tedavisini birlikte yapacaklarını vurgulayan Cankurtaran "Bu işi ne yerel yönetim, ne bakanlık ne de sivil toplum kuruluşları tek başına yapabiliyor. Benim ve kurulumuzun amacı bütün bunların arasında bir bağ, köprü olup ortak bir ses çıkarabilmek. Çok çabuk olmayacak elbette ama buna rağmen tek başıma kalsam da zor durumda kalanların sesi olmaya devam edeceğim." ifadesini kullandı.

Cankurtaran ve partililer daha sonra kent genelindeki ziyaretlerine devam etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :