CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

"Vatandaş, kendi deyimiyle 'Hayır dediğimizde fişleniyoruz, baskı görüyoruz' cevaplarından dolayı 'hayır'ı gizliyor"

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, halk oylamasına ilişkin, "Vatandaş, kendi deyimiyle 'Hayır dediğimizde fişleniyoruz, baskı görüyoruz' cevaplarından dolayı 'hayır'ı gizliyor." dedi.

Fatih CHP İlçe Başkanlığı üyeleriyle Fatih esnafını ziyaret edip vatandaşlarla sohbet eden Cankurtaran, vatandaşların çoğunlukla kararsız olduğunu beyan ettiğini anlattı.

Öney Cankurtaran, şunları kaydetti:

"Vatandaş, kendi deyimiyle 'Hayır dediğimizde fişleniyoruz, baskı görüyoruz' cevaplarından dolayı 'hayır'ı gizliyor. Bu Fatih'te de çok açık şekilde görüldü. Kararsız oyların yüzde 90'ı hayırcıdır. Fakat baskıdan dolayı açık edemiyor. Bir de AK Parti hükümetine oy vermiş, sonuna kadar ben Erdoğan'ın arkasındayım diyenler de bunun bir genel seçim olmadığını söylüyor. Recep Tayyip Erdoğan yine cumhurbaşkanı olarak, AK Parti yine hükümet olarak devam edecek, ama benim gelecekte istemediğim bir parti gelir, benim istemediğim bir partinin başkanı da cumhurbaşkanı olursa aynı yetkileri ona vermek doğru değil. 'Erdoğan'ı da seviyorum, AK Parti'yi de seviyorum ama 'hayır vereceğim' diyor. Rica ediyoruz ve uyarıda bulunuyoruz. Biz nasıl ki hiçbir evet kampanyasına karışmıyoruz, saygıyla karşılıyorsak lütfen Türkiye'de 'hayır' diyenlere yapılan baskılar azaltılmalıdır. Muhalefete karşı yapılan baskı ve zulüm kaldırılmalıdır."

Herkesin düşüncesini özgürce anlatabilmesi gerektiğini dile getiren Cankurtaran, 16 Nisan halk oylaması için ziyaretlerine devam etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :