CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

"Türkiye, kişi başına turizm harcamaları yüzde 9,5 gerilemesine rağmen, turist kaybı yüzde 32'lere çıktı. Antalya'da ise kayıp yüzde 46 düzeyinde. 'Yüzde 20 kayıp olur' diyenler, yüzde 100 yanıldı"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Türkiye, kişi başına turizm harcamaları yüzde 9,5 gerilemesine rağmen, turist kaybı yüzde 32'lere çıktı. Antalya'da ise kayıp yüzde 46 düzeyinde. 'Yüzde 20 kayıp olur' diyenler, yüzde 100 yanıldı" değerlendirmesinde bulundu.

Budak yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin iç ve dış politikadaki hataları nedeniyle turizmde iki yönlü kayıp ortaya çıktığını savunarak, fiyatlardaki düşüşe rağmen yabancı turist sayısında 8 ayda 8,1 milyonluk kayıp yaşandığını önü sürdü.

"Türkiye, kişi başına turizm harcamaları yüzde 9,5 gerilemesine rağmen, turist kaybı yüzde 32'lere çıktı. Antalya'da ise kayıp yüzde 46 düzeyinde. 'Yüzde 20 kayıp olur' diyenler, yüzde 100 yanıldı" değerlendirmesinde bulunan Budak, 2017 yılı için harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

Budak, "İmaj çalışmasının ilk adımı OHAL'in bir an önce sonlandırılması, gerçek demokrasi, adil yargılama, hukukun üstünlüğü ve parlamenter sistemin işletilmesi olmalıdır. Nefret dili yerine, uzlaşma anlayışı öne çıkarılmalıdır." görüşünü savundu.

Geçen yıl ocak-ağustos döneminde Rusya'dan 2,8 milyon turist gelirken, bu yıl sadece 336 bin Rus turistin geldiğini belirten Budak, Türkiye'nin en önemli pazarlarından olan Almanya'dan bir milyon turist kaybetmesinin de çok kritik bir durum olduğunu öne sürdü.

Gelecek yıl için acilen harekete geçilmesi ve tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Budak, Türkiye'nin özellikle Avrupa pazarında bozulan imajını düzeltmeye yönelik aktif ve etkin bir imaj kampanyası yürütülmesi, tanıtım bütçesinin 5 kat arttırılması, turizm iş kolunda istihdam üzerindeki yüklerin azaltılması, turizm sektörüne yönelik ekonomik bazı önlemlerin alınması önerilerinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :