CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

"Turizm, özür manevraları ile davullu zurnalı karşılamalarla, bir anda her şeyin çözüme kavuşacağı bir alan değildir. Temmuz ayında da kayıpların yüzde 47'lere çıkması, bunun somut kanıtıdır"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Turizm, özür manevraları ile davullu zurnalı karşılamalarla, bir anda her şeyin çözüme kavuşacağı bir alan değildir. Temmuz ayında da kayıpların yüzde 47'lere çıkması, bunun somut kanıtıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin iç ve dış politikada yanlış adımlar attığını iddia etti.

İsrail ve Rusya ile başlayan ilişkileri geliştirme çabalarının, 2016 yılının kayıp yıl olmasının önüne geçemeyeceğini ileri süren Budak, yalnızca Antalya'nın kaybının ilk 6 aylık dönemde 2,5 milyon turist düzeyine çıktığını, temmuz ayının ilk 12 günlük döneminde de bu oranın yüzde 47 olarak gerçekleştiğini belirtti.

Budak, "Turizm, özür manevraları ile davullu zurnalı karşılamalarla, bir anda her şeyin çözüme kavuşacağı bir alan değildir. Temmuz ayında da kayıpların yüzde 47'lere çıkması, bunun somut kanıtıdır." ifadesini kullandı.

Turist kaybının 1,5 milyonunun Avrupa ve OECD ülkelerinden kaynaklandığına işaret eden Budak, asıl sorunun imaj sorunu olduğunu vurguladı.

Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesinin doğru bir tutum olduğunu belirten Budak, hükümetin sera ve tarım üreticileri, turizm yatırımcıları ile esnaftan özür dileyerek bunların zararlarını tazmin etmesi gerektiğini iddia etti.

- "Turizmin uzun nefesli planlanması gerekiyor"

Turizmde 2016 yılının kayıp yıl olduğunu, 2017 ve sonrası için kapsamlı ve planlı adımlar atılması gerektiğine işaret Budak, şunları kaydetti:

"Artık 2016 yılını kurtaracak bir çözüm yok. 2017 ve sonrası için ciddi bir tanıtım kampanyası hazırlanması gerekiyor. Ama bunun da ön koşulu, kaliteli bir demokrasi. Sonrasında doğal yapıyı korumayı da esas alan planlı bir turizm yatırımı yapılmalıdır. Anadolu bir açık hava müzesi. Yüzlerce medeniyet kurulmuş. Sadece Antalya'da 50 tane antik kent var. Ancak Antalya Müzesini 150 bin kişi ziyaret ediyor. Tarihi eserlerin yüzde 95'i depolarda çürüyor. Bu eserlerin sergilenmesi için gerekli yatırımların yapılması gerekiyor. Turizmin uzun nefesli planlanması gerekiyor. Ne yazık ki AKP'nin bir turizm politikası yok. Temel sorun da budur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :