CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

"TMMOB ve bağlı odalarına yönelik baskılara son verilmeli, bakanlık müfettişleri derhal geri çekilmeli ve hukuksuz yargılamalar sonlandırılmalıdır"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve bağlı odalarına yönelik baskılara son verilmeli, bakanlık müfettişleri derhal geri çekilmeli ve hukuksuz yargılamalar sonlandırılmalıdır." ifadesini kullandı.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın uzun süredir TMMOB ve bağlı odalarını hedef tahtasına koyduğunu, Kimya Mühendisleri Odası yönetiminin görevden alınması için açılan davanın bu sürecin bir parçası olduğunu ileri sürdü.

Mühendislerin iradesiyle seçilen oda yönetimlerine, mahkeme eliyle müdahale edilmeye çalışıldığını öne süren Budak, meslek odalarının yönetim ve denetim kurullarının seçimle işbaşına geldiğini anımsattı.

Budak, açıklamasında şu görüşleri savundu:

"Sürekli olarak millet iradesinden söz edenlerin, bu ülkenin yetişmiş mühendislerinin iradesini yok sayması vahim bir tablodur. Türkiye'de bugün OHAL hukuksuzluğu içinde adalet işlemiyor. Mahkemeler karar veremez noktaya gelmiş. Böyle bir ortamda devlet gücüyle meslek odaları üzerinde hem idari yönden hem de yargı üzerinden ağır bir baskı oluşturuluyor. Neden bu hırs? Amaç odaların denetimi değil, muhalefetsiz bir toplum ve ranttır. İstiyorlar ki Türkiye'nin yağmalanmasına, talan edilmesine hiç kimse itiraz etmesin. Sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri bağımsız olmadan çoğulculuk da olmaz, demokrasi de olmaz, kamunun çıkarı da korunamaz. TMMOB ve bağlı odalarına yönelik baskılara son verilmeli, bakanlık müfettişleri derhal geri çekilmeli ve hukuksuz yargılamalar sonlandırılmalıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :