CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

"Türkiye'nin başka gündemi kalmadı mı ki Bakanlar Kurulunda referandumla ilgili anket sonuçları görüşülüyor? OHAL terörle mücadele için mi 'evet' kampanyası için mi sürdürülüyor?"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Türkiye'nin başka gündemi kalmadı mı ki Bakanlar Kurulunda referandumla ilgili anket sonuçları görüşülüyor. OHAL terörle mücadele için mi 'evet' kampanyası için mi sürdürülüyor?" değerlendirmesini yaptı.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulunda referandum ile ilgili anket sonuçlarının görüşüldüğü yönündeki haberlere dikkati çekti.

Erdoğan'ın anket sonuçlarını beğenmediği ve bakanlara "işi sıkı tutalım" talimatı verdiğinin haberlere yansıdığını belirten Budak, Bakanlar Kurulunun Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında toplanmasının nedeninin, ülkedeki olağanüstü hal olduğunu savundu.

Budak, şunları kaydetti:

"Anayasanın gereği olarak yapılan bu toplantılarda referandum çalışmalarının, Diyarbakır'daki 'evet' oylarının düşüklüğünün konuşulmasının OHAL ile ilgisi nedir? Bakanlar Kurulu referandum anketlerinin görüşüleceği yer midir? Türkiye'nin başka gündemi kalmadı mı ki Bakanlar Kurulunda referandumla ilgili anket sonuçları görüşülüyor. OHAL terörle mücadele için mi 'evet' kampanyası için mi sürdürülüyor? Cumhurbaşkanının bakanlara referandum talimatı vermesi hukuksuzdur, ayıplı bir durumdur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :