CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

"Bugün yeniden inşaa edilmeye çalışılan Türkiye düzeninde esasen en çok kaybeden kadınlardır. Türkiye demokrasiyi kaybediyor"- "Bugün yeni bir siyasete ihtiyacı var Türkiye'nin. Bu yeni siyasetin içerisinde sadece seçme değil, seçilme hakkı da olduğunu ha

HATAY (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Bugün yeniden inşa edilmeye çalışılan Türkiye düzeninde esasen en çok kaybeden kadınlardır. Türkiye demokrasiyi kaybediyor." dedi.

Böke, Hatay'da partisinin il kadın kolları tarafından Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen 'Dünden Bugüne Kadın ve Ekonomi' konulu panelde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin özgürlüklerini, demokrasisini kaybettiğini ve insan haklarından her gün biraz daha fedakarlık yaptığını belirtti.

"Bugün yeniden inşa edilmeye çalışılan Türkiye düzeninde esasen en çok kaybeden kadınlardır. Türkiye özgürlüklerini kaybediyor. Türkiye demokrasiyi kaybediyor. " diyen Böke, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye insan haklarından her gün biraz daha fedakarlık yapıyor. Ama bilin ki bunun için en çokta biz kaybediyoruz. Bugünün Türkiye'sini inşa etmiş olan Atatürk'ün değerlerini iliğine kadar hisseden cumhuriyet kadınları kaybediyor. O yüzden de bize çok büyük bir mücadele ve görev düşüyor. Şunu da biliyoruz ki böyle mücadeleler asla tek başına kazanılamaz. Atatürk'ün inşa ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni, Atatürk vizyonuyla ama arkasında yüz binlerle inşa etti. Unutmayın ki Atatürk yanındaki kadınlarla bu Cumhuriyet'i inşa etti. Kadınları sadece o inşa sürecinin bir ortağı olarak görmedi. Bu Türkiye'yi teslim edeceği paydaşı olarak gördü. Bundan sonrada bize düşen görev paydaş olduğumuzu yüksek sesle anımsatmak ve yaşatmaktır diye düşünüyorum."

Kadınların daha özgür, cumhuriyetçi, demokrat bir Türkiye'nin mücadelesini her gün hayatları içerisinde verdiklerini aktaran Böke, "Aksi takdirde bizi yalnız hissettirmek isteyen, bizi yalnızlaştırarak Türkiye'yi başka bir yere taşımak isteyen bir siyasi zihniyet var karşımızda." diye konuştu.

Selin Sayek Böke, kadınların olmadığı siyaset içerisinde yarınlardan da söz edilemeyeceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bugün yeni bir siyasete ihtiyacı var Türkiye'nin. Bu yeni siyasetin içerisinde sadece seçme değil, seçilme hakkı da olduğunu hatırlayan kadınlara ihtiyacı var Türkiye'nin. Sandık değil, demokrasi. O sandıktan seçtiklerimizle birlikte çalışmaktır demokrasi. O zaman kadını sadece bir oy potansiyeli olarak değil, sadece erkeklerin seçilebilmesi için kapı çalan bir ortak değil. Beraber seçime girilen, beraber masanın etrafında çalışılan ve beraber bir Türkiye inşa edilen bir paydaş olarak görmek gerekiyor. Bunu önce biz kadınların görmesi gerekiyor."

Panele, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz ve çok sayıda partili katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :