CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

"Bugün, daha geçen yıl Ankara katliamında IŞİD terörünün aramızdan aldığı 103 canımızın anılması, polis zoruyla engellendi"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Bugün, daha geçen yıl Ankara katliamında IŞİD terörünün aramızdan aldığı 103 canımızın anılması, polis zoruyla engellendi." değerlendirmesinde bulundu.

Böke, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de acıların her geçen gün arttığını, gencecik insanların hayatlarını yitirdiğini belirterek, PKK'nın dünkü terör eyleminde asker ve sivil 18 canın daha kaybedildiğini ifade etti.

Böke, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bir kez daha 18 anne evladını kaybetti. O evlatların eşleri, çocukları, kardeşleri vardı. Bugün, daha geçen yıl Ankara katliamında IŞİD terörünün aramızdan aldığı 103 canımızın anılması, polis zoruyla engellendi. AKP faşizmi evlatlarının yaşamını koruyamadığı insanlara, evlatlarının acısını yaşamayı bile çok gördü. Bilerek ve isteyerek acıyı daha da ağırlaştırdı. Geçen yıl aynı meydanda, Ankara’nın ortasında IŞİD’in katliam yapmasını seyredenler, bugün meydanı, yitirdiğimiz canların annelerinden, babalarından, eşlerinden, dostlarından ve yakınlarından korudular. Hem de gazla, copla. Bu acılar hepimizin ortak acısı. Kayıplar yaşanmamış gibi veya bu kayıplar normalmiş gibi davranmaya hiçbirimizin hakkı yok. Hiç kimsenin başsağlığı dileyip, kenara çekilme hakkı da yok."

Böke, ülkeyi yönetenlerin, bu acıların yaşanmamasını sağlamakla yükümlü olduğuna işaret ederek, iktidarın "Başsağlığı diledim, bitti." diyemeyeceğini vurguladı.

Artık hükümetin, bütün bu yaşananların kendi sorumluluğunda olduğunu hatırlaması gerektiğini savunan Böke açıklamasında, "Bunu yapamıyorsa, hükümet edemiyorsa derhal iktidarı bırakmalı. Türkiye birilerinin iktidarda kalması için, çocukların ölmeye devam ettiği, annelerin acılarının dahi yasaklandığı bir ülke olamaz." ifadesine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :