CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

"Sorunu tespit ettik, çözümü söyledik. Şimdi bize düşen, bunu yapabileceğimizi göstermekten geçiyor. Burada örgütle beraber yerel belediye yönetimlerine büyük görev düşüyor. Şimdi biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarda olup olmamak önemli değil, 'Tü

KOCAELİ (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Sorunu tespit ettik, çözümü söyledik. Şimdi bize düşen, bunu yapabileceğimizi göstermekten geçiyor. Burada örgütle beraber yerel belediye yönetimlerine büyük görev düşüyor. Şimdi biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarda olup olmamak önemli değil, 'Türkiye hayalimiz var, biz bu işi yapacağız' dememiz gerekiyor." dedi.

Bir dizi ziyaret için geldiği Kocaeli'de partililerle Yüksek Öğrenim Derneği'nde (KYÖD) bir araya gelen Böke, burada yaptığı konuşmada, başka bir Türkiye hayali kuranlar için o Türkiye'yi inşa etme sürecinde önce bugünü doğru tarif etmeleri ve neyle mücadele ettiklerini çok açıkça ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

"Bugün faşizan, tek adam rejimine Türkiye'yi teslim etmeye çalışan bir iktidarla mücadele ediyoruz." diyen Böke, "Bu iktidar devleti partileştirmiş, kendi partisini devlet yerine koymuş. Bu iktidar bizlerin alın teriyle elde ettiği kazançtan ödediği vergiyi kendi kaynağıymış gibi harman vurup, savurabilecek lüksü kendinde görmüş pervasız bir iktidar." ifadelerini kullandı.

Böke, hayalini kurdukları bambaşka bir Türkiye'nin mümkün olduğunu vurgulayarak, "Biz bu başka Türkiye'yi biliyoruz zaten. Biz bu başka Türkiye'yi on yıllar öncesinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'le inşa etmişiz zaten. Biz başka bir Türkiye'yi yaşamışız zaten. Şimdi bize düşen görev bir kez daha kendisi yerine çalışan bir iktidar yerine bir Türkiye hayali olan ve bu Türkiye hayalini ortaya koymaktan korkmayacak olan, 'Kalabalığız, gücümüz var, sesimiz yüksek çünkü biz birlikteyiz' diyen Cumhuriyet Halk Partisi'yle yeniden Türkiye'ye başka bir hayal kurdurmaktan geçiyor." diye konuştu.

- "CHP'ye çok görev düşüyor"

Böke, ana muhalefet partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne çok görev düştüğünü savundu.

Yapılan anketlere göre CHP'ye oy vermeyenlerin dahi yüzde 70'inin projelerini bildiğini aktaran Böke, "Sorunu tespit ettik, çözümü söyledik. Şimdi bize düşen, bunu yapabileceğimizi göstermekten geçiyor. Burada örgütle beraber yerel belediye yönetimlerine büyük görev düşüyor. Şimdi biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarda olup olmamak önemli değil, 'Türkiye hayalimiz var, biz bu işi yapacağız' dememiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

- "Ortaya çıkan kriz bir ekonomik kriz oldu"

Böke, Türkiye'nin bir dış politika krizi yaşadığını öne sürerek, şunları kaydetti:

"Bu maceracı dış politika ve bizleri ayrıştıran mezhepçi siyasi yaklaşım, Türkiye'nin dış politikasını da aynı şekilde tahrip etti. Mezhepçi, ayrıştıran, bölgeye barış öncüsü olmak yerine savaşın tamtamcısı olan bir iktidar var karşımızda. Bu yaklaşımın sonucunda bir Rusya krizi yaşadık. Ortaya çıkan kriz bir ekonomik kriz oldu. 500 bin kişi Türkiye'de turizmde istidam ediliyor. Rusya krizinden kaynaklı 500 bin kişilik işsizlikten bahsediyoruz. 2016'nın ilk üç ayında geçtiğimiz senenin ilk üç ayına kıyasla turizm gelirlerimizde 1 milyar dolarlık kayıp var. Neden? Bu maceracı dış politika yüzünden."

- "1 milyar dolarlık kaybı seyretmeyecek kadar bilinçliyiz"

Böke, geçen hafta sonu Akdeniz Bölgesindeki bütün Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerine dikkati çekerek, ortaya çıkan bu ekonomik tabloya karşı yerelde nasıl bir çare üretebileceklerini konuştuklarını belirtti.

"İktidarda olmayı beklemeyecek kadar değer verdiğimiz bir ülkenin vatandaşlarıyız. Biz iktidarda olmayı beklemeyecek kadar değer verdiğimiz bir cumhuriyetin savunucusuyuz." diyen Böke, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu cumhuriyetin devam etmesi için yerelden çare üreten, örgütüyle omuz omuza çalışan bir yerel iktidar zinciriyle o başka Türkiye'yi inşa etmek için bir araya geldik. Çünkü biz 1 milyar dolarlık kaybı seyretmeyecek kadar bilinçliyiz. Biz 500 bin kişinin istihdam ihtiyacını görecek kadar gerçekçiyiz çünkü biz korkmuyoruz. Korkmadığımız için bize 'sus' diyen, 'konuşma' diyen, 'üretme' diyen herkese inat hep birlikte omuz omuza başka bir Türkiye'yi inşa etmek için çalışıyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :