CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:

"CHP'nin darbeden medet umduğunu söyleyenler, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra büyük mahcubiyet içinde gözlerimizin içine bakamadılar"- "Önemli olan darbeye karşı o dik duruşu sergilemekti, biz sergiledik, aynı kararlılıkla devam ediyoruz"

İZMİR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP'nin darbeden medet umduğunu iddia edenlerin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, büyük mahcubiyet duyduğunu belirterek, "Önemli olan darbeye karşı o dik duruşu sergilemekti, biz sergiledik, aynı kararlılıkla devam ediyoruz." dedi.

Bingöl, CHP İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin olağanüstü günler yaşadığını, CHP'nin ilk andan itibaren çok açık şekilde darbeye karşı tutumunu ortaya koyduğunu belirtti.

CHP'nin darbelerden en çok mağdur olan parti olduğunu vurgulayan Tekin Bingöl, "Sosyal demokrat bir parti olmamız nedeniyle darbeye, diktaya her dönem karşı çıktık. Henüz taşlar yerine oturmadı, bugün bile olay çok aydınlığa çıkmadı. Sayın Genel Başkanımız daha ilk andan itibaren bu darbeye karşı olduğumuzu ifade etmişti. 'Kim ya da kimler kalkışıyor olursa olsun biz darbeye karşıyız' diye tutumumuzu ortaya koyduk. Ankara'da genel merkezimizi süratle açtık, değerlendirme yaptık ve Meclise geçtik." diye konuştu.

Parlamenter sistemin öneminin 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bir kez daha anlaşıldığını anlatan Tekin Bingöl, milletvekillerin bombalar atılırken, direndiğini ve kararlı bir duruş sergilediğini ifade etti.

TBMM'den yapılan televizyon programlarının da parlamentonun çalıştığını insanlara gösterdiğine işaret eden Bingöl, her siyasi partiden insanların da koşarak, meydanları doldurduğunu kaydetti.

Darbeci zihniyetin el birliği ile bertaraf edildiğini vurgulayan Bingöl, şöyle konuştu:

"Bizim geçmişte haksız eleştirilere maruz kaldığımız günleri hatırlatarak bir şey söylemek istiyorum. CHP'yi darbe ile yaklaştırmak isteyenler, CHP'nin darbeden medet umduğunu söyleyenler, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra büyük mahcubiyet içinde gözlerimizin içine bakamadılar. Önemli olan darbeye karşı o dik duruşu sergilemekti, biz sergiledik, aynı kararlılıkla devam ediyoruz."

Bingöl, Türkiye'nin sıkıntılı dönemini atlatmak için örgütlerin çözüm üretmeye çalıştığını, bu nedenle CHP il başkanlıklarında toplantılar gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Tekin Bingöl, basın toplantısının ardından, partililerle bir araya geldi.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :