CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:

"AKP ve MHP sandığa el koyup milletin iradesinin gerçek anlamda sandığa yansımasını engelleyerek sonuç almaya çalışmaktalar. Bu yasa teklifini hazırlayanların demokrasiden, insan haklarından, milli iradeden bahsetmeye hakları yoktur"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, AK Parti ve MHP'nin seçim ittifakıyla ilgili TBMM'ye sunduğu ortak kanun teklifine ilişkin, "AKP ve MHP sandığa el koyup milletin iradesinin gerçek anlamda sandığa yansımasını engelleyerek sonuç almaya çalışmaktalar. Bu yasa teklifini hazırlayanların demokrasiden, insan haklarından, milli iradeden bahsetmeye hakları yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Bingöl, yaptığı yazılı açıklamada, insan hak ve özgürlüklerinin ancak demokratik bir rejimde garanti altına alınıp yaşama geçirilebileceğini belirtti.

Demokratik rejimin olmazsa olmazının ise milletin iradesinin hiçbir baskı, zor ve dayatma olmadan sandığa yansıması ve sandıktan çıkması olduğuna işaret eden Bingöl, insan hakları ve demokrasi mücadelesinin temelinde seçme ve seçilme iradesinin özgür bir biçimde hayata geçirilmesi ilkesinin yattığını anlattı.

AK Parti'nin bugün Türkiye'yi getirdiği noktanın, bütün hak ve özgürlüklerin temel zemini olan seçme, seçilme hakkı olan halk iradesinin ortadan kaldırılması olduğunu savunan Bingöl, şu ifadeleri kullandı:

"Kaybetme korkusu yaşayan iki siyasi parti, siyasi duruşlarını, düşüncelerini bir tarafa bırakarak bu yasa tasarısını hazırlayabilmekteler. CHP olarak insan hak ve özgürlüklerini, demokratik yaşamı ve milli iradeyi sonuna kadar savunacağız. Sandıktan çıkamayacağını gören AKP ve MHP sandığa el koyup milletin iradesinin gerçek anlamda sandığa yansımasını engelleyerek sonuç almaya çalışmaktalar. Bu yasa teklifini hazırlayanların demokrasiden, insan haklarından, milli iradeden bahsetmeye hakları yoktur. Keyfi düzenlemelerle, ayak oyunlarıyla, çağ dışı yasal düzenlemelerle bu ülkenin demokratik birikimini, düzenini ortadan kaldırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. OHAL ile yaptıkları yetmiyormuş gibi AKP-MHP bütün demokratik süreçleri ortadan kaldıracak bir yasal düzenlemeyi Meclisten geçirmeye çalışıyor. İstedikleri kadar yasalarla oynasınlar, istedikleri kadar sandığı milletten kaçırmaya çalışsınlar, mutlaka o sandığa gömülecekler."

Bingöl, 21. yüzyılda en temel insan haklarına, demokratik rejime ve millet iradesine dönük bu saldırıyı halkın unutmayacağını ve hesabını soracağını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :