CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger:

"İzmirli iş adamlarının verdiği paralarla bir siyasi partiye methiye düzülmesi yasal da etik de değildir"- "Ekrem Demirtaş'ın bir siyasi görüşü olabilir ve pek tabii siyaset yapabilir. Ama bu kendisini bağlar. Ulusal gazetelere verdiği ilanlar, İzmir Tica

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, İzmir Ticaret Odası'nın İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın başbakan olması dolayısıyla gazetelere verdiği ilanla ilgili, "İzmirli iş adamlarının verdiği paralarla bir siyasi partiye methiye düzülmesi yasal da etik de değildir." ifadesini kullandı.

Aksünger, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın, İzmirli iş adamlarının parasıyla siyaset yaptığını iddia etti.

Demirtaş'ın, söz konusu ilanlarla İzmir Belediye Başkanlığı adaylığı için çalışma yaptığını öne süren Aksünger, devasa bütçeli İstanbul ve Ankara, merkezi bütçeden desteklenirken İzmir'in bu destekten yoksun bırakıldığını savundu.

İzmir'e metro yapımında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığının katkı sunmadığını, şehrin stat sorununun çözülmediğini ileri süren Aksünger, "İzmirli iş adamlarının verdiği paralarla bir siyasi partiye methiye düzülmesi yasal da etik de değildir. Ekrem Demirtaş'ın bir siyasi görüşü olabilir ve pek tabii siyaset yapabilir. Ama bu kendisini bağlar. Kurum adına açıklama yapamaz. Ulusal gazetelere verdiği ilanlar odanın parası ile ödenmişse suç işlenmiştir." iddiasında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :