CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

"Konfederasyonların toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ortaklaşa bir müzakere zemini ile hareket etmesi, hem örgütlü toplumu güçlendirecek hem de demokrasinin gelişimine katkı sağlayacaktır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, konfederasyonların toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ortaklaşa bir müzakere zemini ile hareket etmesinin, hem örgütlü toplumu güçlendireceğini, hem de demokrasinin gelişimine katkı sağlayacağını bildirdi.

Akkaya, Engelliler Üst Kurul Üyelerini ve Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Başkanı Ayhan Çivi ile yöneticilerini, parti genel merkezinde ayrı ayrı kabul etti.

Engelliler Üst Kurul üyelerinden, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan Akkaya, engellilerin sorunlarını daha iyi tespit edebilmek ve onların hayatlarına dokunabilmek için tüm engelli ailelerine birebir ulaşmanın önemine değindi.

Akkaya, HAKSEN Başkanı Çivi ile görüşmesinde ise 3 Ağustos'ta başlayacak kamu kesimi toplu iş sözleşmesi sürecine yönelik açıklamalarda bulundu.

En düşük memur maaşı belirlenirken TÜRK-İŞ'in açıkladığı 4 bin 328 lira olan yoksulluk sınırı verilerinin dikkate alınması gerektiğini savunan Yakup Akkaya, "Kamu emekçilerinin yaşam kalitesini yükseltecek, emekçinin enflasyona ezdirilmeyeceği ancak milli gelirden pay alınmasını da sağlayacak bir anlaşmanın sağlanmalıdır" dedi. 

Akkaya, konfederasyonların toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ayrı ayrı değil, ortaklaşa bir müzakere zemini ile hareket etmesinin örgütlü toplumu güçlendireceğini, demokrasinin gelişimine de katkı sağlayacağını kaydetti.

Konu ile ilgili sürecin takipçisi olacaklarını ifade eden Akkaya, CHP olarak kamu emekçilerinin hak kaybına uğramaması için gerekli tüm desteği vereceklerini açıkladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı