Chp Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

"Soma'daki maden faciasının ilk aylarında verilen birçok söz yerine getirilmedi"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ilk aylarında verilen birçok sözün yerine getirilmediğini iddia etti.

Akkaya, Bolu’nun Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesindeki parti teşkilatını ziyaret etti. Burada partililerle sohbet eden Akkaya, ilçedeki 350 kişinin çalıştığı 2 maden ocağı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 Hükumetin Soma'da hayatını kaybeden işçi yakınlarına verilen sosyal haklarla ilgili algı operasyonu yaptığını ileri süren Akkaya,       "(Biz oradakilere ev veriyoruz, çocukların eğitimleriyle ilgili de bundan sonra sıkıntıları olmayacak) diye kamuoyunda algı yarattılar. Madencilerin Sosyal Güvenlik Kurumu dışında yasal hakkı bulunmuyor. Soma'daki maden faciasının ilk aylarında verilen birçok söz yerine getirilmedi" diye konuştu.

Akkaya, madenci yakınlarına verilen evlerin, iş adamları ve hayırseverler tarafından yapılan yardımlarla tahsis edildiği ileri sürerek şunları söyledi:

"Hükümet bütçeden madencilere 5 kuruş yardım yapmamıştır. Hükumet her zaman yaptığı gibi sanki bütçeden yapıyormuş gibi bir algı yarattı. Soma’da hayatını kaybeden madenci yakınları ve madenci çocuklarına, eşlerine destek verilmek üzere turnuva düzenlenmişti. Buradan toplanan paraların akıbetinin de ne olduğu belli değil. Her şeyden önce biz bilmiyoruz. Soma’ya gittiğimizde Soma halkı da bunu soruyor." 

Zonguldak’ta da hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin perişan halde olduğunu savunan Akkaya, "CHP’nin Soma maden kazasıyla ilgili çıkan yasal düzenlemeler için vermiş olduğu önergeler kabul edilmiş olsaydı, bugün Zonguldak’ta veya Türkiye’nin çeşitli yerlerinde madende şehit olanların yakınları mağdur olmayacaktı" değerlendirmesinde bulundu.

Akkaya, seçim beyannamesinde bu tarz ayrımcılıkları 8 Haziran’dan sonra düzeltecekleri sözünü verdiklerini dile getirerek şunları kaydetti:

"Biz insanımızı seviyoruz. Siyasiler neden var? Halka hizmet için var. Türkiye’nin neresinde olursa olsun vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek siyasetçilerin görevidir. Ama bu AK Parti zihniyeti vatandaşı müşteri gibi gören anlayışla bu ülkeyi yönetiyor. Vatandaştan 'ne kadar kar edebiliriz ' şeklinde çalışmalarını yürütüyorlar. Biz bunun tam tersini yapacağız. Vatandaşımızın hangi düşüncede olursa olsun mağduriyet varsa herkese eşit yurttaş hakkı çerçevesinde yaklaşacağız. Onların sorunlarını çözmeye devam edeceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı