Chp Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

"Örgütlü bir toplum olmak istiyorsak hep beraber dayanışma göstermeliyiz"

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, örgütlü bir toplum için hep beraber dayanışma gösterilmesi gerektiğini belirtti. 

Petrol-İş Genel Müdürlüğü'nde gerçekleşen Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) 29. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Akkaya, demokrasiyi güçlendirmek için toplumun örgütlü olması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin, Avrupa'daki sendikacılığın gerisinde olduğunu dile getiren Akkaya, genel seçimlerin yapılacağı 7 Haziran'ın, emek hareketi, çalışma hayatı ve demokratikleşmeyle ilgili önemli bir tarih olduğunu kaydetti.

Vatandaşlara seçimlerde oy verirken siyasi partilerin emek hareketiyle ilgili yaptıklarına ve söylemlerine bakmalarını öneren Akkaya, "Örgütlü bir toplum olmak istiyorsak hep beraber dayanışma göstermeliyiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya daha sonra Tekstil İşçileri Sendikası 13. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Akkaya, çalışma hayatına, 11 yaşında tekstil işçisi olarak başladığını hatırlatarak, bu kongreye hitap etmekten gurur duyduğunu aktardı. 

Türkiye'de insan odaklı yeni bir ekonomik modele ihtiyaç olduğunu söylediklerini ifade eden Akkaya, üreten bir toplum yaratmak gerektiğini anlattı.

Ülkenin 12 yılda ortalama yüzde 4 büyüdüğünü dile getiren Akkaya, "91 yıllık Cumhuriyet tarihimizde o kadar olumsuzluklara rağmen 80 yıldaki büyüme oranımız yüzde 5'tir. 12 yılda AK Parti döneminde büyüme oranı yüzde 4. Bu Türkiye'nin hangi koşullarda yönetildiğinin bir göstergesidir" diye konuştu.

Akkaya, ülkede vatandaşların tek gündem maddesinin işsizlik olduğunu ifade ederek, depresyon ilacı kullananların sayısının arttığını, cezaevlerinin dolduğunu savundu. 

Ülkede ücret ve gelir adaletsizliği olduğunu dile getiren Akkaya, kadına yönelik şiddetin ve iş kazalarında ölümlerin arttığını ileri sürdü. 

Yakup Akkaya, 142 sendikanın 49'unun toplu iş sözleşme hakkına sahip olduğunu anlatarak, "Toplu iş sözleşmesinden yararlanan işçi sayısı 700 bin civarında. Nüfusa baktığımızda yüzde 10'u bulmayan örgütlü yapıya sahibiz" ifadelerini kullandı. 

Chp Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

Kaynak:Haber Kaynağı