CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

"(Cumhurbaşkanı) Hepimizi temsil edecek yetenekte, birikimde birisi olmak zorundadır. Devlete sahip çıkacak,

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "(Cumhurbaşkanı) Hepimizi temsil edecek yetenekte, birikimde birisi olmak zorundadır. Devlete sahip çıkacak, devlet adamı kimliğini taşıyacak birisi olmak gerekir. Oysa eşitsiz, hukuksuz bir süreç sonunda oraya kendini seçtiren şahıs, hala bu niteliklerin gereğini yerine getirmemektedir" ifadesini kullandı.

Akkaya yazılı açıklamasında, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı yemin törenine katılmayacakları açıklamasıyla ilgili eleştirilerde bulunduğunu anımsattı.

İşler'in, CHP'nin halkla olan ilişkisinin sorgulanması gerektiği yönündeki sözlerini eleştiren Akkaya, "Hem cumhurbaşkanı hem başbakan hem de parti başkanı gibi davrananların, Resmi Gazete'de YSK kararını yayınlatmayanların sorgulanması gerekir" görüşünü savundu.

Sandıktan çıkmanın demokrat olma anlamına gelmeyeceğini, sadece kendi için demokrasi isteyenlerin demokrat olamayacağını ifade eden Akkaya, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı makamı yüce bir makamdır, 76 milyonu kucaklayan bir makamdır. Yurttaşlarını ötekileştirmeyen bir makamdır. O nedenle oraya oturacak kişinin ilmi, irfanı, bilgisi yeterli olmak zorundadır. Düzgün bir adam olmak zorundadır. Hepimizi temsil edecek yetenekte, birikimde birisi olmak zorundadır. Devlete sahip çıkacak, devlet adamı kimliğini taşıyacak birisi olmak gerekir. Oysa eşitsiz, hukuksuz bir süreç sonunda oraya kendini seçtiren şahıs, hala bu niteliklerin gereğini yerine getirmemektedir."

 

Kaynak:Haber Kaynağı