CHP Genel Başkan Yardımcısı Akatlı:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akatlı:

"Sandıktan 'evet' çıksa bile mücadelemizi devam ettireceğiz"

İZMİR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, 16 Nisan'daki halk oylamasına ilişkin, "Şunu hiç unutmayalım, sandıktan 'evet' çıksa bile mücadelemizi devam ettireceğiz." dedi.

Torbalı ilçesinde Eğitim-Sen tarafından bir düğün salonunda düzenlenen "Anayasa değişikliği, Referandum ve Türkiye" paneline katılan Akatlı, hükümetin 2 seçenekli seçimi "evet mi? evet mi?" diye dayattığını, son dönemde bir baskı imparatorluğu kurulduğunu iddia etti.

Bilimsel eğitime ömrünü vermiş rektörlerin ihbar edildiği değerlendirmesinde bulunan Akatlı, valiler, kaymakamlar ve üniversitelerdeki akademik personelin görevlerinden alındığını belirtti.

Akatlı, referandumda "hayır" oyunun çıkacağından emin olduklarını ifade ederek, "Hayır oyu vereceklere yapılan baskılar her geçen gün artıyor. 'Evet' diyenlerin 'evet' diyebileceği bir ülke için 'hayır' diyoruz. Madem bu ülkenin yüzde 57'si 'hayır' diyor, 'hayır' demek teröristlikse neden bu vatandaşın önüne sandığı getiriyorsunuz. Uygulamayı planladıkları sistem baskı ve şiddet rejimidir. Tek adam dikte rejimidir. 15 yıl boyunca koalisyonsuz mecliste neden yeni bir sisteme gerek duyulduğuna anlam veremiyorum." diye konuştu.

Referandumda sandıklara sahip çıkılması ve sandığa gitmek istemeyenlerin ikna edilmesinin önemine dikkat çeken Akatlı, "Sandığa gitsem de nasılsa bir şey değişmiyor diye düşünmemek gerekir. Bu şekilde düşünenleri sandığa götürmeliyiz. Biz yüzde 50+1 sensin kampanyası başlattık. Bireyin kararı ve eylemi her şeyi değiştirebilir. Şunu hiç unutmayalım, sandıktan 'evet' çıksa bile mücadelemizi devam ettireceğiz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı