CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Suruç'ta

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Suruç'ta

"Yapılması gereken en önemli şey, buradaki insanların yurtlarına bir an önce gitmesi. Bunda da Türkiye'ye önemli rol ve görev düşüyor"

ŞANLIURFA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Suruç'a sığınan Suriyeli Kürtlerin durumuyla ilgili, "Yapılması gereken en önemli şey, buradaki insanların yurtlarına bir an önce gitmesi. Bunda da Türkiye'ye önemli rol ve görev düşüyor" dedi.

Ağbaba, partililerle Suruç'ta Suriyeli Kürtlerin barındıkları çadır kentleri gezerek, Kaymakam Abdullah Çiftçi'den bilgi aldı.

Suruç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bahçesindeki geçici barınma merkezini de ziyaret eden Ağbaba, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, sığınmacıların Türkiye'ye gelmeye başladıkları tarihlerde CHP belediyeleri olarak 20 tıra yakın yardım yaptıklarını anımsattı.

Kobani'nin (Ayn el Arap) Türkiye açısından önemli olduğunu belirten Ağbaba, şöyle konuştu:

"Suruç'u, Kobini'yi görmeyenler Kobini'nin ne anlama geldiğini bilemezler. Bu bölgede belki de şimdiye kadar gelmiş geçmiş en vahşi terör örgütüyle karşı karşıyayız. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerekiyor. Kobani'nin düşmesi Türkiye'nin dünyanın en zengin terör örgütüyle komşu olması demektir. Biz de bu konuda duyarlı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Burada çok acil ihtiyaçların giderilmesi için gerekeni yapacağız."

Sığınmacıların durumlarının ilk geldikleri güne göre daha iyi olduğunu vurgulayan Ağbaba, "Daha tertipli düzenli hale gelmiş. Yeni çadır kentler yapılmış. 30 bin kişilik yeni bir yer yapılıyormuş. Türkiye'nin bunu yapması gerekiyor. Yapılması gereken en önemli şey, buradaki insanların yurtlarına bir an önce gitmesi. Bunda da Türkiye'ye önemli rol ve görev düşüyor" dedi.

Heyette yer alan Murat Karayalçın da bölgede çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Yetkililerden bilgi aldıklarını aktaran Karayalçın, "Sığınmacılarla görüştük, onların taleplerini aldık. Kış geldiği için battaniye talepleri var. Kobani'yi insanlığın bir direnişi olarak görüyoruz" diye konuştu.

Ziyarete CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Eskişehir'in Odun Pazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, il başkanları da katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı