CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

"Ankara Garı katliamı soruşturmasıyla ilgili kısıtlılık kararı kaldırılmalı"

TBMM (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ankara Garı patlaması soruşturmasıyla ilgili kısıtlılık kararının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Ağbaba, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve 10 Ekim'de Ankara Garı patlamasında ölen CHP Malatya Gençlik Kolları üyelerinin aileleriyle basın toplantısı düzenledi.

Ölen 101 kişinin bir bölümünün CHP gençlik kollarının üyesi olduğunu hatırlatan Ağbaba, "Barış, özgürlük, demokrasi diye haykıran gençlerimiz katledildi." diye konuştu.

Bu gençlerin hepsinin ortak özelliğinin haksızlığa ve şiddete karşı durmaları, barışı savunmaları olduğunu dile getiren Ağbaba, "Geçtiğimiz gün İstanbul'da katliam yapanlarla Ankara Garı katilleri bizim için aynı." ifadesini kulladı.

Türkiye'nin her geçen gün "şiddet ülkesine döndüğünü, artık dünyada Ortadoğu ülkesi gibi görüldüğünü" öne süren Ağbaba, "Her gün bombaların patladığı, artık ölümün sıradanlaştığı bir ülke konumundayız." dedi.

Ağbaba, "İstihbarat örgütlerinin teröristleri izleyeceğine, Cumhurbaşkanı'na sosyal medyadan hakaret ettiği iddia edilen çocukların peşine düştüklerini" savundu.

Ankara katliamını yapanların, yayınlanan raporlarda yer almasına rağmen tedbir alınmadığını belirten Ağbaba, "Bu kan hükümetin ellerinde, bunun hesabını soracağız" dedi. Veli Ağbaba, Ankara Garı katliamıyla ilgili soruşturmadaki kısıtlılık kararının kaldırılmasını istedi.

"Dosyanın kapatılmaya çalışıldığını" savunan Ağbaba, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

-"Hedef gösteriyor"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ağbaba, genel merkeze sosyal medya ve farklı yollarla tehditlerin geldiğini kaydetti.

"Ülkenin Cumhurbaşkanı bir siyasi partinin genel başkanını hedef gösteriyor ve söyledikleri yalan. Oruç oruç yalan söylüyor" ifadesini kullanan Ağbaba, "CHP Genel Başkanı terör örgütü üyelerini cezaevlerinde ziyaret etmiş... Külli yalan, resmen hedef gösteriyor. Birisine zarar gelirse bunun sorumlusu Erdoğan'dır. Bunun doğru olmadığını kendisi de biliyor. Öcalan'a LCD televizyon gönderen kendisi. Adeta oraya her türlü imkanı olan küçük bir ev yaptırdı. Rahat edebilmesi için her türlü imkanı sundu. Ev sahibi gibi misafir ediyor." dedi.

Ağbaba, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner'in TBMM Cezaevleri Alt Komisyonu olarak cezaevlerini ziyaretlerine yönelik açıklamasının doğru olduğunu belirtti. Ağbaba, "Metiner ilk kez doğru söylüyor. Alt komisyon olarak cezaevlerine gittik, ayrım yapmadık. Ayrıca cezaevlerinde şehit yakınları, gaziler yatmıyor, farklı insanları ziyaret etme şansımız yok." diye konuştu.

Alt komisyon üyelerinin cezaevlerini izinsiz ziyaret etme hakkı olduğunu anımsatan Ağbaba, "En son nisan ayında komisyon olarak, Metiner'le birlikte Tekirdağ Cezaevi'nde ismini bile bilmediğimiz en az 100 mahkumu ziyaret ettik. Bu suç ise onlar da bu suçu işlemiştir. Cezaevi alt komisyonunun görevi bu. Bizim terör örgütlerine bakışımız belli." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :