CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

"Erken seçimin Türkiye'ye faydası olmaz. Millet bir mesaj verdi, o mesajı herkesin değerlendirmesi gerekiyor"- "Herkesin şiddete karşı arasına mesafe koyması gerekiyor"- "Bu dönem silahların değil siyasetin konuşması dönemi. Silahlar susup, siyasetçiler k

ADIYAMAN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Erken seçimin Türkiye'ye faydası olmaz. Millet bir mesaj verdi, o mesajı herkesin değerlendirmesi gerekiyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker, Ankara milletvekilleri Necati Yılmaz, Şenal Sarıhan ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ'dan oluşan heyet, sivil toplum örgütleriyle görüşmek ve incelemelerde bulunmak üzere Adayıman'a geldi.

Ziyaretler kapsamında Karapınar Cemevini ziyaret eden Ağbaba, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan terör olaylarının ardından, incelemelerde bulunmak üzere heyet olarak Adıyaman'a geldiklerini  belirtti.

IŞİD'e çocukları katılan aileleri ziyaret ettiklerini aktaran Veli Ağbaba, çocukların IŞİD'e katıldığını, devletin bu konuda hiçbir şey yapmadığı anlattıklarını ifade etti.

Buradaki raporu tüm milletvekillerine ileteceklerini belirten Ağbaba, parti olarak tekrar bir çatışmasızlık ortamının olması gerektiğini düşündüklerini bildirdi.

Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözülmesi gerektiğinin altını çizen Ağbaba, bu sorunun AK Partiye ve HDP'ye bırakılmayacak kadar önemli olduğunu savundu.

- Dokunulmazlığın kaldırılması çalışmaları

Son günlerdeki dokunulmazlığın kaldırılması çalışmalarına da değinen Veli Ağbaba, "Biz 2007 yılından beri CHP milletvekilleri olarak talepte bulunuyoruz. Dokunulmazlık sadece kürsü dokunulmazlığı olarak sınırlandırılsın istiyoruz ve dokunulmazlık kaldırılsın diyoruz. Dokunulmazlık asla bir siyasi şantaj olarak kullanılmamalı. Dokunulmazlık kürsü dokunulmazlığı olarak sınırlandırılmalı ve 550 milletvekilinin de dokunulmazlığı kaldırılmalı" diye konuştu.

- Koalisyon görüşmeleri

Koalisyon konusunda heyetlerin görüştüğünü anımsatan Ağbaba, kendilerinin 14  maddeyi açıkladıklarını, AK Parti ile CHP'nin koalisyon için öncelikle 5 temel konunun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Bu konuların içeriği hakkında bilgi veren Ağbaba, "Bunlardan bir tanesi ekonomi. Bir diğeri kürt sorunu, bir diğeri anayasa ve hukuk, bir diğeri barış. Yani dış işleri politikası. Bir diğeri de eğitim politikası. Bunların düzeltilmesi gerekiyor. Eğer bu 5 başlık yapılabilecekse, koalisyon amacına ulaşır. Bizim amacımız bu 5 başlığın çözülebilmesi durumunda koalisyonun faydası olur, yoksa bir anlamı olmaz" dedi.

- Erken seçim iddiaları

Erken seçim iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ağbaba, şunları kaydetti:

"Erken seçimin Türkiye'ye faydası olmaz. Millet bir mesaj verdi, o mesajı herkesin değerlendirmesi gerekiyor. Maalesef bir siyasi parti seçim kampanyasını götürürken,. AKP ile o siyasi parti hareket ediyor. O siyasi parti maalesef AKP ile birlikte mecliste hareket ediyor. Mecliste zaten şuan fiili bir koalisyon kurulmuş durumda. Hem geçtiğimiz hafta araştırma komisyonu kurulmaması, hem meclis başkanlığı seçimi fiili bir koalisyonu gösteriyor."

- Araştırma komisyonunun kurulmaması

Kendilerinin araştırma komisyonunun kurulmaması üzerine bu bölgeye geldiklerini anlatan Ağbaba, araştırma komisyonunun kurulmasının önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bakın o gün hem 31 genç çocuk katledildi, hemen ardından hiç günahı olmayan 2 tane gencecik polis alçakca, kalleşce gece uyurken katledildi. Yine bugün Pozantı'da 2 tane polis katledildi. Bunların araştırılması gerekiyor. Meclisin el koyması gerekiyor. Yeni meclis şimdi bunlara el koymayacak, ne zaman el koyacak ?"

 Hiç kimsenin şiddetin fayda getireceğine inanmaması gerektiğinin altını çizen Ağbaba, "Herkesin şiddete karşı arasına mesafe koyması gerekiyor. Şiddete herkesin karşı çıkması ve mesafe koyması gerekiyor. Bu dönem silahların değil siyasetin konuşması dönemi. Silahlar susup, siyasetçiler konuşmalı. Bu konuda bizim duruşumuz ve görüşümüz net" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı