CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

"Sadece Türkiye'ye barış getirmesi için değil, Ortadoğu'da akan kanların da durması için Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakan olması gerekiyor"

MALATYA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, koalisyon çalışmalarına ilişkin, "Sadece Türkiye'ye barış getirmesi için değil, Ortadoğu'da akan kanların da durması için Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakan olması gerekiyor" dedi. 

Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığı önünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Koalisyon çalışmalarına ilişkin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 maddelik önceliklerini açıkladığını belirten Ağbaba, kamuoyuna koalisyonla ilgili düşüncesini net olarak açkılayan tek partinin kendileri olduğunu ifade etti.

Koalisyon görüşmelerinde 3-4 bakanlık için pazarlık yapacak parti olmadıklarını dile getiren Ağbaba, ilkeleri doğrultusunda hareket edeceklerini ve CHP'nin hangi koşulda olursa olsun bir siyasi partinin yedek lastiği, koltuk değneği olmayacağını vurguladı.

Ağbaba, 7 Haziran seçimlerinde toplumun bir mesaj verdiğini ve aslında yüzde 60'lık bir uzlaşı hükümetinin kurulmasını istediğini aktardı.

Bu konuda diğer siyasi partilerin sorumluluk almaktan kaçtıklarını savunan Ağbaba, şöyle konuştu:

"Bu konuda bütün siyasi partilerin sorumluluk alması gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz sorumluluk almaya hazırız. Bu sorumluluğu sadece kendi ülkemiz için almıyoruz. Ortadoğu için de alıyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi bu sorumluluğu Ortadoğu'ya barış gelsin diye alıyor, kan akmasın diye alıyor. Bakın Suriye'yle savaş noktasına geldi Türkiye. Maalesef önce kendi besleyip büyüttüğü, desteklediği geçtiğimiz dönemde o meşhur tırlarla ortaya çıkan, IŞİD'e destekle ortaya çıkan bu olumsuz tablonun, bölgede kan akmasına neden olan tablonun giderilebilmesi için de Cumhuriyet Halk Partisi'nin mutlaka etkin rol alması gerekiyor. Ben şahsen Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakan olmasını istiyorum. Sadece Türkiye'ye barış getirmesi için değil, Ortadoğu'da akan kanların da durması için Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakan olması gerekiyor."

Koalisyon kurmaları durumunda yolsuzluklarla etkin mücadele edeceklerini ifade eden Ağbaba, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfının (TÜRGEV) çalışmalarının sorgulanması gerektiğini savundu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un önceki gün Malatya'ya gerçekleştirdiği ziyarette, bazı ifadeleri olduğunu ve "abdest tazelememiz gerekiyor, milletin mesajını aldık" dediğini belirten bir gazetecinin, "bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Ağbaba, şunları söyledi:

"Sayın Başbakan Yardımcısı güzel bir söz söylemiş, 'abdestimizi tazelememiz gerekiyor diyor millet' demiş. Sayın Başbakan Yardımcısına sormak lazım. Acaba abdestiniz niye bozuldu? Acaba üç gün önce elinle ödül verdiğin Rıza Sarraf, abdestini bozmuş olmasın. Dört bakanla milletin rızkını, milletin kazancını, milletin vergilerini sofranızda meze yaptınız. Maalesef Türkiye'de hiç olmadığı kadar hükümet yolsuzluğa bulaştı. Acaba, Sayın Başbakan Yardımcısının, AKP'nin abdestini bozan şey yolsuzluk, hırsızlık olmasın. Rıza Sarraf'a ödül verirken keşke bunu düşünmüş olsaydı. Acaba 17-25 Aralık'ta mı abdestleri bozuldu. Sayın Başbakan Yardımcısı ve AKP'ye şunu söylemek istiyorum, kıblesi kaçak saray, ak saray olanın zemzem suyuna da girse abdesti bir daha tutmaz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı