CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

"Adalet Kurultayı, Cumhuriyet Halk Partisinin değildi. Demokrasiyi, adaleti, hakkı, hukuku savunan herkesin kurultayıydı. Türkiye demokrasisi için çok önemli bir deneyim oldu"

MALATYA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Adalet Kurultayı, Cumhuriyet Halk Partisinin değildi. Demokrasiyi, adaleti, hakkı, hukuku savunan herkesin kurultayıydı. Türkiye demokrasisi için çok önemli bir deneyim oldu." dedi.

Ağbaba, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yargıya güvensizliğin yüzde 70'i geçtiğini savundu.

Yargı bağımsızlığının yok edildiğini iddia eden Ağbaba, AK Parti, MHP, CHP ve HDP'ye oy veren herkesin yargıya güvenmediğini ileri sürdü.

Ağbaba, bin 87 öğretmenin sürgün edildiğini de öne sürerek, eğitim yılının açılmasına 2 hafta kala bu yapılarak sadece öğretmenlerin değil öğrenci ve velilerin de cezalandığını iddia etti.

Partisinin "Adalet Kurultayı''na da değinen Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:

"Adalet Kurultayı, Adalet Yürüyüşü gibi Türkiye'de adalet, demokrasi arayan herkesi bir araya getirdi. Adalet Kurultayı, Cumhuriyet Halk Partisinin değildi. Demokrasiyi, adaleti, hakkı, hukuku savunan herkesin kurultayıydı. Türkiye demokrasisi için çok önemli bir deneyim oldu. İlk kez 700'e yakın insan bu kadar derinlikli tartışmalar yaptılar. Bu çıkan tartışmaları Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz önümüzdeki dönem yol haritamız olarak kullanacağız. Sadece bizim için değil Türkiye'nin sorunlarının çözümü içinde önemli bir deneyim oldu."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :