CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

"Malatyalı, kanalizasyon borularını kırarak kaysı ve bostanına su vermeye çalışıyor. Malatya'nın verimli toprakları şu anda kanalizasyon suları ile sulanıyor"

TBMM (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Malatyalı, kanalizasyon borularını kırarak kaysı ve bostanına su vermeye çalışıyor. Malatya'nın verimli en önemli toprakları şu anda kanalizasyon suları ile sulanıyor." görüşünü savundu.

Ağbaba, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, çok önemli su kaynakları ile barajların bulunduğu Malatya'da sussuzluk sorunun yaşandığını öne sürdü.

Malatya'nın sedece Türkiye'nin değil dünyanın da kaysı başkenti olduğunu anımsatan Ağbaba, çiftçinin kaysısına verecek su bulamadığını iddia etti. Elindeki fotoğrafları basın mensuplarına gösteren Ağbaba, şöyle konuştu:

"Üzülerek ve utanarak söylüyorum. Malatyalı, kanalizasyon borularını kırarak kaysı ve bostanına su vermeye çalışıyor. Malatya'nın verimli toprakları şu anda kanalizasyon suları ile sulanıyor. Geçtiğimiz günlerde il başkanımız gitti fotoğrafladı. Şimdi ise çiftçinin kanalizasyon suyunu kesiyorlar. CHP Malatya örgütü ve milletvekilleri müdahale ettiği için çiftçiyi kanalizasyon suyundan da mahrum etmeye çalışıyorlar. Artık Malatya'da kanalizasyon suyu ile su sulamak normalleşti. Artık eski Malatya'nın tamamı kanalizasyon suyu ile su suluyor. Sulama birlikleri kendileri bizzat kanalizasyon borularını kırarak oraya boru döşeyerek kendi üreticisine su vermeye çalışıyor."

Karakaya Barajına 8 kilometre boru döşenmesi, Şerefhan Çayı'nın Çat Barajı'na aktarılması ve vahşi sulamadan vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Ağbaba, "Su tankerleri onlarca kilometre uzaktan su alıp kendi ektikleri domates ve biberleri suluyorlar. Malatya çiftçisi birkaç yıldan beri domatesi, salatalığı, biberi manavdan almaya başladı. Geçmişte o ürünlerle geçimini sağlayan Malatyalı üretici, maalesef artık bu ürünleri manavdan almaya başladı." iddiasında bulundu.

Malatya'da "organize beceriksiz bir yönetim" ile karşı karşıya olduklarını öne süren Veli Ağbaba, "Türkiye'nin en önemli su havzalarının bulunduğu bir kentte susuzluk yaşanıyor. 15 yıldır iktidarda olan AKP için bu ayıptır. Her yıl bakanlar geliyor. Orman ve Su İşleri Bakanı da geldi. Malatyalılara müjde verdi. Sulama sorunun çözüldüğünü söyledi. Ama bir ilerleme yok." diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :