CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yılmaz:

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yılmaz:

"Gençlik, bugün entelektüel ve ahlaki önderliğini ele alıp, sokağın gücünü kullanıp bir şekilde başkanlığı bu ülkeye yar etmemek adına her şeyi yapacak"

DENİZLİ (AA) - CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, "Gençlik, bugün entelektüel ve ahlaki önderliğini ele alıp, sokağın gücünü kullanıp bir şekilde başkanlığı bu ülkeye yar etmemek adına her şeyi yapacak." dedi.

Yılmaz, partisinin il başkanlığında düzenlenen "Memleket Buluşmaları" etkinliği öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli'de hem örgütle hem de üniversitelilerle bir arada olmayı düşündüklerini söyledi.

Türkiye'de başkanlık için ciddi bir kampanya başlatıldığını belirten Yılmaz, parlamenter sistemden yana olduklarını anlattı.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bizler de bilindiği gibi bu ülkenin ilerici aydın gençleri olarak başkanlığa karşı, diktaya karşı duruşumuzla sokak mücadelesini örgütlemek amacındayız. Gençlik, bugün entelektüel ve ahlaki önderliğini ele alıp, sokağın gücünü kullanıp bir şekilde başkanlığı bu ülkeye yar etmemek adına her şeyi yapacak. Bu noktada ülke çok net ikili bir ayrıma gitmekte. Bizler saltanat yanlıları gibi düşünmüyor, cumhuriyet sevdalısı olarak sokakları örgütlemeyi hedefliyoruz. Bugün bu ülkede Türkiye'nin hayalsiz, ütopyasız bırakılan gençleri ve tüm kesimleri olarak başkanlığa karşı yani diktaya karşı sokağı örgütlemeyi hedefliyoruz."

Yılmaz, Adana'nın Aladağ ilçesinde 12 kişinin hayatını kaybettiği özel öğrenci yurdundaki yangının ardından taziyeye giden bir grup partilinin, otobüsle seyahat ederken müzik eşliğinde eğlendiği iddiasıyla ilgili haberlere ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

"Mitinge giderken alınan görüntülerdir, basındaki bilgi doğru değildir. Otobüslerin taziyeye gittiği kanıtlanırsa herhalde gerekli açıklamalar yapılacaktır ama otobüsler taziyeye değil, Adana'daki 'Türkiye'yi böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyeti savunacağız' mitingine giderkenki görüntülerdir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :