CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu:

CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu:

"(Bürokraside yapıldığı ileri sürülen atamalar) Mevcut hükümetin atamaları bir an önce durdurmasını ve bu tip uygulamalara gitmemesini istiyorum"

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, seçimin ardından bürokraside yapıldığı ileri sürülen atamalara ilişkin, "Mevcut hükümetin atamaları bir an önce durdurmasını ve bu tip uygulamalara gitmemesini istiyorum" dedi.

Gaytancıoğlu, TBMM'deki basın toplantısında tarımın bebeğe benzediğini o nedenle sürekli ilgilenilmesi gerektiğini belirtti. 

Tarım ülkesi olarak nitelendirdiği Türkiye'de 5 kişiden birinin çiftçi olduğunu, 10 tarladan 7'sinde buğday tarımı yapıldığını bildiren Gaytancıoğlu, "AKP iktidarı tarıma maalesef yeterince desteği verememiştir" diye konuştu.

Tarımdaki destek yetersiz olduğu için çiftçilerin tarlalarını bırakma ve göç etme yolunu seçtiğini savunan Gaytancıoğlu, son 13 yılda yurt genelinde iki Trakya büyüklüğünde alanın boş bırakıldığını söyledi. Türkiye'ye oranla diğer buğday üreticisi ülkelerde girdi maliyetlerinin çok daha düşük olduğunu ileri süren Gaytancıoğlu, Edirne milletvekili olduğunu belirterek, "Bizim bölgemizde çiftçilerimiz ürün değil tarla satıyorlar borçlarından ötürü" ifadesini kullandı.

Buğdaya verilen destek miktarında artış olmadığını ifade eden Gaytancıoğlu, çiftçilerin desteklenmemesi, buğday ithalatının sürmesi, un fabrikalarının ithal ürün kullanmaları durumunda tarımdaki "çöküşün" devam edeceğini iddia etti. Gaytancıoğlu, Türkiye'nin tarım alanında yeniden üreten bir ülke olması için çiftçiye yönelik desteklerin artırılmasının önemine değindi.

Türkiye'nin son 13 yılda 30 milyar liralık buğday ithalatı yaptığını belirten Gaytancıoğlu, "Bu çok ciddi bir rakamdır. Bizim kaynaklarımız, çiftçiyi destekleyecek kaynaklarımız başka ülkelerin çiftçilerine destek olarak gitmektedir. Türkiye şu an uyguladığı politikalarla, Rus, Ukrayna, Kazak, Yunan, ABD'li çiftçiyi desteklerken, paralarımız oraya giderken Türk çiftçisini desteklemek nedense bilinçli, tutarlı bir şekilde akla gelmemektedir" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP'li Gaytancıoğlu, bir gazetecinin seçimin ardından yapıldığı ileri sürülen bürokrasideki atamalara ilişkin görüşünü sorması üzerine, "Bunu olumsuz buluyorum. Bu şekilde yangından mal kaçırırcasına yapılmış olduğunu düşünüyorum. Hem siyasete hem de topluma karşı yapılmış saygısızlık olarak nitelendiriyorum. Mevcut hükümetin atamaları bir an önce durdurmasını ve bu tip uygulamalara gitmemesini istiyorum" ifadelerini kullandı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı