CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu:

CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu:

"Türkiye rahatlıkla tarımda kendine yeterli ve hatta ihracatçı ülke durumuna gelebilir. Ancak bunun için öncelikli temeli üretim olan, bilimsel bir tarım politikasına ihtiyaç var"

TBMM (AA) - CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Türkiye'nin rahatlıkla tarımda kendine yeterli ve hatta ihracatçı ülke durumuna gelebileceğini ancak bunun için öncelikli temeli üretim olan, bilimsel bir tarım politikasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Gaytancıoğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, baklagillerde, net ithalatçı ülke durumunda olduğunu belirtti.

AK Parti'nin bu ürünlerin yetiştirilmesini geliştirme yerine ithalatında vergileri düşürdüğünü savunan Gaytancıoğlu, kuru fasulye, nohut, mercimek ve pirinç fiyatlarının bir türlü durdurulamadığını dile getirdi.

AK Parti'nin tarım politikalarına ilişkin eleştirilerde bulunan Gaytancıoğlu, "Baklagillerde ciddi politikalar uygulayarak bu ürünleri kendimiz üretebiliriz, insanlarımızı köyünde tutar ve üretici haline getiririz. Biz ise şu anda işsizler ordusuna yeni işsizler katıyoruz." dedi.

Türkiye'nin rahatlıkla tarımda kendine yeterli ve hatta ihracatçı ülke durumuna gelebileceğine, sadece bakliyatta yılda 400-500 milyon dolar tasarruf edebileceğine dikkati çeken Gaytancıoğlu, ancak bunun için öncelikli temeli üretim olan, bilimsel bir tarım politikasına ihtiyaç bulunduğunu ifade etti.

Verim düzeyi biraz daha düşük olan, sulama imkanı düşük olan topraklarda bu ürünlerin üretimini desteklemek gerektiğini söyleyen Gaytancıoğlu "Tarıma destek bütçesi artırılmalı. Bütçeyi artır, köyden kente göçü ve işsizliği önle, istihdamı artır." önerisinde bulundu.

"Türkiye, üreten bir ülke olmak zorundadır. Topraklarını iyi kullanmak zorundadır." diyen Gaytancıoğlu, CHP'nin, diğer bazı tarım ürünlerinde yaptığı gibi bakliyatlarla ilgili de bir rapor hazırlayacağını bildirdi.

Okan Gaytancıoğlu, "AKP yoksulluğu iyi yönetti ama insanlar artık yoksulluğu çözenleri istiyor." ifadesini kullandı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :