CHP, Can Atalay için AYM’ye başvurdu

CHP, Can Atalay için AYM’ye başvurdu

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararın Anayasa'ya aykırı olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine karşı Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını açıkladı. Atalay'ın milletvekilliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) hakkındaki mahkeme kararının okutulmasının ardından düşürülmüştü.

Günaydın, Anayasa Mahkemesi karşısında Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda düzenlediği basın açıklamasında, Atalay'a yönelik kesin bir hükmün olmadığını vurgulayarak, Anayasa'nın 84'üncü maddesi ve TBMM İçtüzüğü'nün 136'ncı maddesine atıfta bulundu. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin daha önceki kararlarını hatırlatarak, Atalay'ın seçilme hakkının ve kişi güvenliği ile hürriyeti hakkının ihlal edildiğine dair kararlarına dikkat çekti.

Günaydın, "Meclis İçtüzüğü'nün eylemli olarak ihlal edilmesi sonrasında alınan parlamento kararının da Anayasa'nın 84 ve 95'inci maddelerine aykırı olduğu açıktır. Bu nedenle parlamento kararının iptal edilmesi ve yürütmesinin durdurulmasını da Anayasa Mahkemesi'nden talep ediyoruz." dedi.

CHP grubunun 30 Ocak Salı günü alınan parlamento kararının ardından 3 gün içerisinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğunu belirten Günaydın, mahkemeden olumlu bir yanıt almayı ve kararın en kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilmesini beklediklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.