CHP Bursa Milletvekili Sarıbal:

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal:

"Yeşil bizim için hayat demektir, oksijen, ekmek, yaşamak demektir ama AKP ve yandaşları için yeşil, Amerikan doları, talan, yağma demek. O yüzden bir an önce AKP iktidarından kurtulmaktan başka çaremiz yok"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Yeşil bizim için hayat demektir, oksijen, ekmek, yaşamak demektir ama AKP ve yandaşları için yeşil, Amerikan doları, talan, yağma demek. O yüzden bir an önce AKP iktidarından kurtulmaktan başka çaremiz yok." dedi.

Sarıbal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, seçim bölgesinin tüm doğal alanlarının yok edildiğini, Bursa'nın dağlarının, ovalarının, mera ve sularının talan edildiğini öne sürdü.

Bursa'nın en değerli tarım topraklarının sanayi ve konut alanlarına tahsis edildiğini, Uludağ'ın sularının özel şirketlere satıldığını, Ketenli, Kocayayla, Gököz Göleti ve Kendir yaylasının talana açılmak istendiğini iddia eden Sarıbal, Gököz ve Ketenli bölgelerinde "Göl manzaralı ahşam konaklar" için 8 bin çam ağacının kesildiğini belirtti.

Sarıbal, kentin önce tekstil sonra da otomobil sektörü açısından sanayi kenti haline getirildiğini, tarım için son derece verimli olan Bursa Ovası'nın konut ve sanayi tesislerince istila edildiğini, bu tesislerin ihtiyaç duyduğu suyu yer altı sularından karşıladığını anlattı.

CHP'li Sarıbal, "Yeşil bizim için hayat demektir, oksijen, ekmek, yaşamak demektir ama AKP ve yandaşları için yeşil, Amerikan doları, talan, yağma demek. O yüzden bir an önce AKP iktidarından kurtulmaktan başka çaremiz yok. Bu ülkede yeşilin yaşamasını istiyorsak, insanlığın nefes almasını istiyorsak, dostça kardeşçe bu coğrafyada yaşamak istiyorsak AKP'yi götürmemiz lazım." diye konuştu.

Bursa'daki AK Parti'li yerel yönetimleri de eleştiren Sarıbal, kentin Türkiye'deki en pahalı şehirlerden biri olduğunu belirterek, "Toplu taşımadaki ücretler İstanbul ve Ankara'dan fazla." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :