CHP Bursa Milletvekili Sarıbal:

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal:

"15 Temmuz'daki darbe girişiminin failleri mutlaka cezalandırılmalı, darbeyle yüzleşilmeli"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin faillerinin cezalandırılması, darbeyle yüzleşmesi ve hesaplaşılması gerektiğini belirtti.

Sarıbal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz'da kanlı bir bir darbe girişimiyle karşılaştıklarını söyledi.

Darbeyi yapanların cezalandırılmasını isteyen Sarıbal,12 Eylül darbesi sonrasına bakıldığında darbecilerin yargılanmadığını savundu.

Sarıbal,15 Temmuz'daki darbe girişiminin faillerinin, sorumlularının mutlaka cezalandırılması gerektiğinin altını çizerek, darbeyle yüzleşmesi ve hesaplaşılması gerektiğini vurguladı.

Her darbe sonrası olduğu gibi şimdi de OHAL ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Sarıbal, "Ankara Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde, kişilerin adeta önceden şecereleri tutulmuş gibi Alevi, solcu, demokrat çalışanlar emekliliği gelmişse emekliliğe, gelmemişse istifaya zorlanıyor. Aksi halde FETÖ yapılandırılmasında gösterileceği söyleniyor. Bu yönde duyumlar, telefonlar geliyor. OHAL'i çıkarma, KHK ile ülkeyi tekrar inşa etme süreci, dayanışma sürecini kapamıştır. Bu yumuşak geçişin sonu, OHAL ve KHK olduğu sürece aydınlık olmayacaktır. OHAL yerine Meclis, KHK yerine Meclis'te ortak kararlar diyoruz. " diye konuştu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :