CHP Bursa Milletvekili Sarıbal:

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal:

(Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Karayama'nın görevden alınması) Bu dönemde meydana gelen, yolsuzluk ve usulsüzlüklerin hesabını kim verecek? Bütün muhalif belediyelere her gün araştırma, soruşturma yaparken, bu kurumlara müfettiş gönderip bir son

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, görevden alınan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama döneminde yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına ilişkin, "Bu dönemde meydana gelen, yolsuzluk ve usulsüzlüklerin hesabını kim verecek? Bütün muhalif belediyelere her gün araştırma, soruşturma yaparken, bu kurumlara müfettiş gönderip bir sonucunu açıklayın." dedi.

Sarıbal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama'nın görevden alındığını, yerine eski AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz'ın atandığını anımsattı.

Kooperatifte işe alınacağı açıklanan 490 personelin yerine Karayama'nın yakınlarının işe girdiğini, usülsüz personel alımı gerçekleştirildiğini ve bazı yolsuzluk iddialarının bulunduğunu savunan Sarıbal, görevden almanın bir "aklama" operasyonu olduğunu öne sürdü.

Karayaman dönemindeki bazı yolsuzluk iddialarını anlatan Sarıbal, açılan davalarda bir ilerleme kaydedilemediğini, çiftçilerin mağdur edildiğini öne sürdü.

İddiaları soru önergesi ile gündeme getireceğini kaydeden Sarıbal, "Bu dönemde meydana gelen, çiftçinin cebinden çıkan, aslında kamu zararı olan bu yolsuzluk ve usulsüzlüklerin hesabını kim verecek? Diğer taraftan çiftçi borç batağında. Bütün bunlar dururken bir genel müdür aklanıyor, aynen büyükşehir belediyelerinde olduğu gibi, üzerine su içiliyor. Buna razı değiliz, kabul etmiyoruz. Bütün muhalif belediyelere her gün araştırma, soruşturma yaparken, bu kurumlara müfettiş gönderip bir sonucunu açıklayın." diye konuştu.

Anayasa Mahkemesinin bugün, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı personel için "siyasetle ilgilenme yasağı" düzenlemesinin iptali başvurusunu görüşeceğinin hatırlatılması üzerine Sarıbal, din görevlilerinin tümüne siyaset yapma imkanı verilmeye ve camilerde din adamlarının rahatlıkla propaganda yapmasının önünün açılmaya çalışıldığını iddia etti. Sarıbal, "Anayasa Mahkemesinin ne kadar Anayasa'ya bağlı olduğunu da bir kez daha test etmiş olacağız." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :