CHP Bursa Milletvekili Sarıbal:

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal:

"Madenler bizimdir, ülkemin halkınındır. Madenler millileştirilmeli, devletleştirilmeli. Elinizi çekin madenlerimizden"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Madenler bizimdir, ülkemin halkınındır. Madenler millileştirilmeli, devletleştirilmeli. Elinizi çekin madenlerimizden." dedi.

Sarıbal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen ve açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya ilişkin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Orhan Sarıbal, "Biz, bedenini ölüme yatırmış, ölümle pençeleşen, ismine ve kimliğine, geçmişine, ne yaptığına bakmaksızın bir feryadı ortaya çıkarmaya, gündem oluşturmaya, onun önemsenmesi için bir çaba sarf ettik. Sayın bakan, yaptığınız ithamların bizim için olanların hiçbiri doğru değil." ifadesini kullandı.

Maden Kanunu'nun dört defa değiştirildiğini, geriye dönüp bakıldığında 50 yılda ise sadece bir defa değiştirildiğini aktaran Sarıbal, 2004 yılında yapılan değişiklikle beraber Türkiye'nin bütün maden sahalarının AK Parti tarafından "keyifle, hızlıca dağıtıldığını" ileri sürdü. Sarıbal, "Madenler bizimdir, ülkemin halkınındır. Madenler millileştirilmeli, devletleştirilmeli. Elinizi çekin madenlerimizden." diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :