CHP Bursa Milletvekili İrgil:

CHP Bursa Milletvekili İrgil:

"AK Parti'li yöneticiler iş lafa geldiği zaman Hz. Ömer, uygulamaya geldiği zaman turist Ömer oluyorlar"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "AK Parti'li yöneticiler iş lafa geldiği zaman Hz. Ömer, uygulamaya geldiği zaman turist Ömer oluyorlar." diye konuştu.

İrgil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Maarif Vakfı Kanun Tasarısı görüşmelerinde, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın, "döneminde, MEB personelinin kazandığı davalarla ilgili mahkeme kararlarının 30 gün içinde uygulanacağını" kendisine aktardığını söyledi.

Ceyhun İrgil, Yılmaz'ın, şubat ayında en az 30 bin öğretmen ataması yapılacağını söylediğini de ifade etti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın dün iftar verdiğini anımsatan İrgil, "Elbette iftara karşı değiliz ama kamusal kaynaklardan sevap olmaz. Bunu belediyeler de yapıyor. Yapan bizim belediyemiz de olsa bu doğru değil. Herkes kendi kesesinden istediği kadar insana iftar verebilir. Bu nedenle iftara katılmadık." dedi.

Yöneticilerden "Hz. Ömer hassasiyeti ve adaleti" beklediklerini söyleyen İrgil, "AK Parti'li yöneticiler iş lafa geldiği zaman Hz. Ömer, uygulamaya geldiği zaman turist Ömer oluyorlar." diye konuştu.

Cezaevi ziyaretleriyle ilgili "CHP'li milletvekillerine yönelik iftira kampanyası ve algı operasyonu yürütüldüğünü" öne süren İrgil, "Bunu Adalet Bakanı engellemesi gerekirken, bizzat kendisi yapıyor. Tuz kokmuştur. Adalet Bakanı değil sarayın adliye nazırı." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :