CHP Bursa Milletvekili İrgil:

CHP Bursa Milletvekili İrgil:

"Milli Eğitim Bakanlığı, bakanlık dışından yönetilirse sorunlar ortaya çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı sarayın taşeron işçisi durumda, gelen talimatları uygulamaya çalışıyorlar"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "Milli Eğitim Bakanlığı, bakanlık dışından yönetilirse sorunlar ortaya çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı sarayın taşeron işçisi durumda, gelen talimatları uygulamaya çalışıyorlar." dedi.

İrgil, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığının bütçe görüşmelerine katıldığını belirterek, görüşmelere ilişkin bilgi verdi.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi yerine liselere geçişte uygulanacak yeni modele ilişkin bakanlık bürokratlarına yönelttikleri sorulara yanıt alamadıklarını ifade eden İrgil, şöyle konuştu:

"Aslında Bakanlık da TEOG konusunda ne yapacağını bilmiyor. Alel acele bir karar almışlar. Israrlı sorularımıza net cevaplar veremediler. Organize edilmiş bir sistem olmadığı o kadar belli ki. Cumhurbaşkanının talebiyle birden bire adeta bir eğitim baskınına uğradılar. Milli Eğitim Bakanlığı, bakanlık dışından yönetilirse bu sorunlar ortaya çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı sarayın taşeron işçisi durumda, gelen talimatları uygulamaya çalışıyorlar ama çok da zor durumda olduklarını görüyoruz."

İrgil, yeni sistemin "eğitim iç göçüne" yol açacağını, ailelerin, çocukları için, yaşadıkları yerdeki okulları tercih etmiyorlarsa, "nitelikli" olarak ifade edilen okulların bulunduğu yerleşim bölgelerine göç edeceklerini söyledi.

Bursa'da iplik-boya fabrikasında patlamaya değinen İrgil, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

Ceyhun İrgil, iş kazalarına da işaret ederek, hükümeti bu konuda daha etkili tedbirler almaya çağırdı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :