CHP Bursa Milletvekili İrgil:

CHP Bursa Milletvekili İrgil:

"TBMM'ye 'Hakkında terör suçundan hüküm giyenler hariç, çalıştığı yükseköğretim kurumunun kapatılması sonucu işsiz kalan memur ve akademik kadrolar güvenlik soruşturmasından geçirildikten sonra Yükseköğretim Kurulu uygun gördüğü üniversitelerde görevlendi

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "TBMM'ye 'Hakkında terör suçundan hüküm giyenler hariç, çalıştığı yükseköğretim kurumunun kapatılması sonucu işsiz kalan memur ve akademik kadrolar güvenlik soruşturmasından geçirildikten sonra Yükseköğretim Kurulu uygun gördüğü üniversitelerde görevlendirilsin' önerisinde bulunduk." dedi.

İrgil, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangına değinerek, devletin acılar oluşmadan gerekli önlemleri almak, denetlemek ve gereğini yapmak için var olduğunu belirtti.

TBMM Genel Kurulu'nda Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Yasa Tasarısı'nın görüşüldüğünü ve tasarıya eklenmesi için bir öneride bulunduklarını anlatan İrgil, şunları söyledi:

"TBMM'ye 'Hakkında terör suçundan hüküm giyenler hariç, çalıştığı yükseköğretim kurumunun kapatılması sonucu işsiz kalan memur ve akademik kadrolar güvenlik soruşturmasından geçirildikten sonra Yükseköğretim Kurulu uygun gördüğü üniversitelerde görevlendirilsin' önerisinde bulunduk. İyi niyetli ve ülkenin yararına olacak bir madde önerdik. Bugün bu önerimiz görüşülecek."

İrgil, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 674 sayılı KHK ile Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında 600 doktorasını bitirmiş akademisyenin atandığını, geride kalan 13 bin 400 akademisyen için de kadroların verilmesini istediklerini kaydetti.

Dün de üniversiteyi kazanmış ama çeşitli sosyal nedenlerle kaydını yaptıramamış ya da birinci veya ikinci sınıfta üniversiteyi bırakmak zorunda kalmış öğrenciler için öğrenci affı istediklerini vurgulayan İrgil, maddenin görüşmeye açılmadan hükümet tarafından reddedildiğini açıkladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :