CHP Buca İlçe Kongresi

CHP Buca İlçe Kongresi

CHP İzmir Milletvekili Bakan: "Referandumda kimle beraber yürümüşsek onlarla birlikte yürümeye devam etmek zorundayız"

İZMİR (AA) - CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Referandumda kimle beraber yürümüşsek onlarla birlikte yürümeye devam etmek zorundayız." dedi.

Bir düğün salonunda yapılan CHP Buca İlçe Kongresine katılan Bakan, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına değinerek, bunun bir ilk olmadığını söyledi.

Bakan, CHP'li milletvekili Enis Berberoğlu'nun cezaevinde olduğunu anımsatarak, "Genel Başkanımıza Artvin'de suikast düzenlediler. Genel Başkan Yardımcımızı vurdular. Bunlara boyun eğmeyeceğiz, mücadeleye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu mücadelenin sadece CHP'liler ile olamayacağını savunan Bakan, şöyle devam etti:

"Referandumda bizimle birlikte hareket eden demokrasi güçlerini, adalet duygusunda bir araya gelen kitleleri yanımızda tutmamız lazım, hangi siyasal düşünceden olursa olsun. Muhafazakar, liberal, solcu, sosyal demokrat, sosyalist kim varsa. Referandumda kimle beraber yürümüşsek onlarla birlikte yürümeye devam etmek zorundayız."

Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'in kongredeki konuşmasında il ve ilçe teşkilatlarının, çalışmalarıyla İzmir'i solun marka kenti ve CHP'nin kalesi yaptığı yönündeki sözleriyle ilgili de "CHP'nin kalesi değil, aklınızdan çıkarın. 1950'den 1973'e kadar sağ partiler kazandı burada. Cumhuriyetin ilke ve değerlerinde bir araya gelmeye başaramazsak, merkez sağı CHP'lileştiremezsek, bizimle birlikte hareket etmeye ikna edemezsek, İzmir'de her şey çok kolay değil." diye konuştu.

Kongrede Divan Kurulu Başkanlığını yapan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de Türkiye'de "demokrasiden yana olanlar" ve "demokrasiye karşı olanlar" şeklinde iki siyasal hat bulunduğunu savunarak, "Başkanlık adı altında bize dayatılan tek adam rejimini savunan herkes demokrasiye karşı olanlar safında yer alıyor. Daha güçlü parlamenter sistemi inşa etmeyi mücadelesi verenler demokrasiden yana olanlardır." ifadelerini kullandı.

- Mektup gerginliği

Protokol konuşmalarının ardından söz alan delegelerden Oktay Gökdemir, Buca Belediyesinden mevcut ilçe başkanı Çağdaş Kaya'nın lehine mektup gönderildiğini iddia ederek, delegenin özgür iradesiyle oy kullanması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine salonda bazı delegeler arasında arbede yaşandı.

Konuya ilişkin söz alan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise mektubun CHP İlçe Başkanlığı tarafından gönderildiğini ancak kuryenin ilçe başkanlığı ile belediye başkanlığını karıştırmasından kaynaklı bir hata yaptığını savundu. Piriştina, hatanın CHP İlçe Başkanlığı adına kesilmiş faturanın tahsilatı için belediyeye gelindiğinde fark edildiğini söyledi.

Haziran ayında hayatını kaybeden eski CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül'ün oğlu Ulaş Gül'ün babasını hatırlattığı konuşma sonrasında salonda bazı delegeler arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğin, Gül'ün konuşması sırasında bir delegenin "gülmesinden" kaynaklandığı iddia edildi.

Kongrede mevcut ilçe başkanı Çağdaş Kaya ile Kasım Akdağ, başkanlık için yarıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :