CHP Bilecik Milletvekili Tüzün:

CHP Bilecik Milletvekili Tüzün:

"Cumhurbaşkanı ve Başbakan 'hayır' oyu verecek vatandaşları FETÖ'cü, terörist ilan ederse alttakiler de yaranmak için sınır tanımıyorlar"

TBMM (AA) - CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik'te iki Milli Eğitim bürokratının halk oylaması için "evet" kampanyası yaptığını iddia ederek, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan 'hayır' oyu verecek vatandaşları FETÖ'cü, terörist ilan ederse alttakiler de yaranmak için sınır tanımıyorlar." dedi.

Tüzün, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ile Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik'in okul müdürleriyle haberleşmek için kurdukları mesajlaşma grubundan "evet" propagandası yaptığını öne sürdü.

Bu iki bürokratın paylaştıkları metnin başlığının "Son Savaş" olduğunu ifade eden Tüzün, "Bu metinde siyasi değerlendirmelerin ötesinde 'hayır' oyu verecekler için 'namussuzlar, hırsızlar, Amerikan çocukları, darbeciler' gibi inanılmaz suçlamalar var. Bu açıkça halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik demektir." diye konuştu.

Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı da göreve çağırdıklarını belirten Tüzün, Yılmaz'a yönelttikleri yazılı soru önergesiyle de bu kişiler hakkında ne gibi işlem yapıldığını sorduklarını söyledi.

Çocukların emanet edildiği öğretmenlerin, insan sevgisini öğretmeleri gerekirken, Durmuş ve Çelik'in düşmanlık tohumları ektiğini öne süren Tüzün, "Kin ve nefret ifadeleriyle bölücülük yapan bu bürokratların bu cesareti nereden buldukları belli. Cumhurbaşkanı ve Başbakan 'hayır' oyu verecek vatandaşları FETÖ'cü, terörist ilan ederse alttakiler de yaranmak için sınır tanımıyorlar." ifadesini kullandı.

Bilecik'teki bu iki bürokratın acilen görevden alınmaları ve haklarında soruşturma başlatılmasını isteyen Tüzün, bu öğretmenlere halk oylamasında sandıkların emanet edilmesinden de kaygı duyduklarını kaydetti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :