CHP Berlin Birliğinin genel kurulu

CHP Berlin Birliğinin genel kurulu

Olağanüstü genel kurulda başkanlığa Kenan Kolat seçildi- CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: - "Avrupa'da 14 ülkede, Avustralya, Kanada ve ABD'de örgütlenme süreci tamamlandı"

BERLİN (AA) - CHP Berlin Birliğinin başkanlığına Kenan Kolat getirildi.

Berlin'deki "Theater 28" adlı tiyatro salonunda yapılan olağanüstü genel kurulda, 324 üyenin 206'sının oyunu alan Kolat CHP Berlin Birliği Başkanı oldu.

Kolat'ın rakibi İmam Kaloğlu ise 114 oy aldı.

Genel kurula katılan CHP'nin yurt dışı örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Tekin Bingöl, yaptığı konuşmada, CHP'nin yurt dışındaki örgütlenmesinin önemine dikkati çekti.

CHP'nin 3 yılda yurt dışında ciddi bir yapılanmaya gittiğini vurgulayan Bingöl, ''Avrupa'da 14 ülkede, Avustralya, Kanada ve ABD'de örgütlenme süreci tamamlandı.'' dedi.

Tekin Bingöl, CHP Berlin Birliğinin yeni yönetimine de başarı diledi.

CHP Berlin Birliği Başkanı olan Kenan Kolat ise CHP'nin daha iyi yerlere gelmesi için çalışacağını belirterek, partisinin Almanya ile olan siyasi ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydetti.

Daha önce Almanya Türk Toplumu'nda uzun yıllar genel başkanlık yapan Kenan Kolat, kendisine gösterilen güven için üyelere teşekkür etti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :