CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:

"2016 yılı Balıkesir açısından kayıp bir yıl olmuştur. Hükümete çağrı yapıyorum, 2017'de Balıkesir için gerekli yatırım ödeneklerini ayırın. Balıkesir'in 2017 yılını da kaybetmeye tahammülü yoktur"

 CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "2016 yılı Balıkesir açısından kayıp bir yıl olmuştur. Hükümete çağrı yapıyorum, 2017'de Balıkesir için gerekli yatırım ödeneklerini ayırın. Balıkesir'in 2017 yılını da kaybetmeye tahammülü yoktur." dedi.

Tüm, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Balıkesir'in ekonomik, tarım, hayvancılık, turizm, çevre ve yerel yönetim alanlarında sorunlar yaşadığını belirtti.

Balıkesir'in Türkiye'nin en önemli hayvancılık merkezi olduğunu ancak kırmızı et ve süt üreticilerinin iflasın eşiğine geldiğini anlatan Tüm, tarım alanında da zeytin üretici birliklerinin birçok kez hükümetin kapısını çalmasına rağmen destek alamadığını kaydetti.

Kentin her alandaki sorunlarına cevap verilmediğini öne süren Tüm, "Yerel hizmetlerde büyük ayrımcılık yapılmaktadır. AKP'li Büyükşehir Belediyesi, kendisine oy çıkmayan bölgelere hizmet götürmemektedir. Balıkesir'in sorunları acil çözüm beklemektedir. 2016 yılı Balıkesir açısından kayıp bir yıl olmuştur. Hükümete çağrı yapıyorum, 2017'de Balıkesir için gerekli yatırım ödeneklerini ayırın. Balıkesir'in 2017 yılını da kaybetmeye tahammülü yoktur." diye konuştu.

Tüm, yerel yönetime, kentin sorunlarını birlikte çözme çağrısında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :