CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:

"OHAL uygulaması ile darbe kültürü yok edilemez. Çözüm, tam demokrasi"

TBMM (AA) - CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması ile darbe kültürünün yok edilemeyeceğini, çözümün tam demokrasi olduğunu söyledi.

Tüm, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, darbelere karşı durmanın, darbe kültürünün toplumdan silip atmanın en önemli yolunun "özgürlükleri artırmak, baskı ve şiddet politikasından vazgeçmek" olduğunu belirtti.

OHAL uygulaması ile darbe kültürünün yok edilemeyeceğini vurgulayan Tüm, "Çözüm, tam demokrasi." dedi.

OHAL'in, yurttaşların özgürlük alanına dokunmaması gerektiğini dile getiren Tüm, "Bu mücadele cadı avına dönüşme eğilimindedir. Bundan derhal vazgeçilmelidir. Aldığımız duyumlardan anlıyoruz ki tutuklamalarda, FETÖ'cülerle ilgisi olmayan birçok muhalif insan da görevden alınarak gözaltına alınmaktadır." diye konuştu.

Tüm, Türkiye'nin OHAL ile ilgili çok kötü deneyimlere sahip olduğunu ifade ederek, "Yeni OHAL çetelerinin oluşmasına, yeni işkence bürolarının kurulmasına ve keyfi uygulamalara asla izin verilmemelidir. Bu, çok tehlikeli bir durumdur." dedi.

TBMM'nin darbelere karşı iktidara her türlü desteği verdiğinin altını çizen Tüm, "Ülkeyi Kanun Hükmünde Kararnamelerle yönetmeyin. Kamu kadrolarını yandaşlarınızla doldurmayın. Unutmayın dün size yandaş olanlar bugün size darbe yapanlardır." değerlendirmesini yaptı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :