CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:

"Önlem alınmazsa can çekişen Manyas Kuş Cenneti yok olacaktır"

TBMM (AA) - CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Manyas Kuş Cenneti'nde ciddi kirlilik sorunu yaşandığını belirterek, "Eğer bir an önce önlem alınmazsa can çekişen Manyas Kuş Cenneti yok olacaktır." dedi.

Tüm, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Balıkesir'in, AK Parti iktidarı tarafından bilinçli bir şekilde ihmal edildiğini öne sürdü.

Turizmin neredeyse bitme aşamasına geldiğini ve esnafın kan ağladığını savunan Tüm, sorunlar çözülmediği için bölgenin ekonomik hareketliliğinin durma noktasına geldiğini bildirdi.

Tüm, çevre kirliliğinin çok ciddi boyutlara ulaştığını öne sürerek, "Doğal güzelliğiyle adından söz ettiren çaylarımızın, derelerimizin kirlenmesine, yok olmasına AKP göz yummaktadır." diye konuştu.

Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile korunan Manyas Kuş Cenneti'nin ise kaderine terk edildiğini ve burada ciddi kirlilik sorunu yaşandığını iddia eden Tüm, "Eğer bir an önce önlem alınmazsa can çekişen Manyas Kuş Cenneti yok olacaktır." ifadesini kullandı.

Doğal güzelliklerin korunmasının önemine dikkati çeken Tüm, buraları kirleten tesislerin denetlenmesi ve yaptırım uygulanmasını istedi.

Tüm, dünyanın en temiz oksijen kaynaklarından biri olan Kaz Dağlarının da altın madenleriyle kirletildiğini belirterek, altın madeni işletmelerine karşı yıllardır mücadele veren köylülerin sesinin ise duyulmadığını ileri sürdü.

Tarım alanındaki sıkıntılara da değinen Tüm, "Tarımın başkenti olarak bilinen Balıkesir, bugün tarımsal üretimde büyük sıkıntılar yaşamaktadır." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :