CHP Aydın Milletvekili Yıldız:

CHP Aydın Milletvekili Yıldız:

"Aydın'da dikilen incirler kesilerek jeotermal santral yapılıyor. Böyle giderse, 15 yıl sonra çölleşecek duruma gelir"

TBMM (AA) - CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın'da incir ağaçlarının kesilip, jeotermal santral yapıldığını belirterek, "Aydın böyle giderse, 15 yıl sonra çölleşecek duruma gelir." dedi.

Yıldız, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 2007'de jeotermal kaynaklara ilişkin kanunun değiştirildiğini, ÇED raporlarının ortadan kaldırıldığını, bu tarihten sonra da Aydın'ın darmadağın edildiğini savundu.

Aydın'ın yüz ölçümünün yüzde 85'inin jeotermal alanlara ayrıldığını ifade eden Yıldız, 2007'de yasa değiştikten sonra her tarafa kuyular açıldığını, sağlık ocakları civarına, ören yerlerine bile jeotermal tesis kurulduğunu öne sürdü.

Yıldız, jeotermal tesislerin Aydın'a zarar verdiğini vurgulayarak, Aydın'dan bazı fotoğraflar örnekleri gösterdi.

Aydın'ın yüzde 80'inin tarımla geçindiğini, Türkiye'de üretilen incir, kestane, zeytin ve pamuğun büyük bölümünün burada üretildiğini anlatan Hüseyin Yıldız, ancak Aydın'ın 2007'den sonra göç veren ile döndüğünü kaydetti.

Aydın'da 2007'den sonra astım hastalıkları oranının yüzde 100, kanser oranının yüzde 15 arttığını aktaran Yıldız, "Aydın böyle giderse, 15 yıl sonra çölleşecek duruma gelir. Dikilen incirler kesilerek, jeortermal santral yapılıyor. Aydın ovası, Çukurova'dan sonra en büyük ova. Bu şekilde devam ederse, yaşanmayacak duruma gelir." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :