CHP Antalya Milletvekili Budak:

CHP Antalya Milletvekili Budak:

"Siyasi kriz, ekonomik istikrarı da yok etmiş durumda. Bugün yaşanan hükümet krizinde, tek adam iktidarına yürüyen bir AKP'yi görüyoruz"

TBMM (AA) - CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, "Siyasi kriz, ekonomik istikrarı da yok etmiş durumda. Bugün yaşanan hükümet krizinde, tek adam iktidarına yürüyen bir AKP'yi görüyoruz." dedi.

Budak ve bazı CHP milletvekilleri, Meclis'te düzenledikleri basın toplantısında, AK Parti iktidarının turizm politikalarını eleştirdi.

Toplantıda sadece turizmi konuşacaklarını, ancak siyasetin ne turizmi ne de ekonomiyi konuşmaya müsait günlerden geçmediğini savunan Budak, Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerini yaşadığını öne sürdü.

Türkiye'nin doğrudan döviz kazandığı en önemli sektörün turizm olduğunu ve bu sektörün birçok farklı alanı da olumlu yönde etkilediğini belirten Budak, "Turizm 2014'ten itibaren yanlış uygulamalar, yanlış iç ve dış politikalar nedeniyle derin bir kriz içinde. Bu iktidarın turizm politikası yok. Bunun en belirgin örneği Mahir Ünal'ın açıkladığı 'yüzde 20 eksi ile bu yılı kapatırız' demesi ki bu aşağı yukarı 8 milyar dolara denk geliyor." diye konuştu.

Budak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın "helal turizm"den bahsettiğini anımsatarak, "Helal turizm de güzel, gelir kaynağı ama diğerleri ne olacak? Turizmin helali, haramı olmaz." dedi.

İran'ın dini lideri Hamaney'in vatandaşlarını Türkiye'ye gitmemeleri konusunda uyardığını, Gürcistan, İran ve Bulgaristan'dan günübirlik girenlerin turist gösterilerek turizm rakamlarının şişirildiğini iddia eden Budak, turizm tesislerinin kapanması nedeniyle 500 bin kişinin işsiz kalma tehdidi altında bulunduğunu, bu rakamın yan sektörlerle artacağını öne sürdü.

Budak, "Siyasi kriz, ekonomik istikrarı da yok etmiş durumda. Bugün yaşanan hükümet krizinde, tek adam iktidarına yürüyen bir AKP'yi görüyoruz. Burada ekonomiden, sosyal yaşamdan bahsedecek durum kalmamıştır. 7 Haziran'dan beri Türkiye çok büyük bir kaosun içnide yuvarlanıyor. 7 Haziran'dan sonra ne oldu da ülke bu kadar kaosun içine sürüklendi. 500'ün üzerinde şehit geldi. Bunların bir sebebi var; Tayyip Erdoğan'dır." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :