CHP Antalya Milletvekili Baykal:

CHP Antalya Milletvekili Baykal:

"Her ülkede zaman zaman sıkıntılar, gerginlikler olur. Çatışmalar, kutuplaşmalar olur. Ama bizim bu son dönemde tanık olduğumuz olaylar, ne Türkiye tarihinde tanık olduğumuz ne de herhangi bir demokratik rejimde doğal karşılanabilecek türden olaylar değil

ANTALYA (AA) - CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, her ülkede zaman zaman sıkıntılar, gerginlikler, çatışmalar, kutuplaşmalar olabileceğini belirterek, "Ama bizim bu son dönemde tanık olduğumuz olaylar, ne Türkiye tarihinde tanık olduğumuz, ne de herhangi bir demokratik rejimde doğal karşılanabilecek türden olaylar değil. Türkiye'de siyaset şirazesinden çıkmış konumdadır." dedi.

Partisinin yenilenen Manavgat ilçe binasının açılış törenine katılan Baykal, burada yaptığı konuşmada, bir dini cemaatin ilk kez ülkede darbe yapmaya kalktığına ve bir darbede ilk kez kan aktığına dikkati çekti.

Adaletin, emniyetin, eğitimin, silahlı kuvvetlerin söz konusu cemaate teslim edilmiş olduğunun ortaya çıktığını ileri süren Baykal, cemaatle ilişkisi olan herkesin tutuklanmasının çözüm olmadığını savundu.

Baykal, "Ne kadar bu cemaatle ilişkisi olduğu düşünülen varsa tümünü derdest edelim, alalım götürelim, tutuklayalım bu işi çözelim, böyle çözüm olmaz arkadaşlar. Onları ortaya çıkaran, onların önünü açan politikaları değiştirerek, laikliğin önemini kavrayarak, çağdaş eğitimin önemini kavrayarak, siyaseti din temelinde zorlamalarla, pazarlamalarla götürme anlayışını bir kenara bırakarak siyaset yaparsanız bunu önlersiniz." diye konuştu.

- "Fiili durum demek, hukuku çiğneyen durum demektir"

Başkanlık tartışmalarına da değinen Baykal, fiili durumu hukukileştirme adı altında başkanlık rejimine kapı aralandığını öne sürdü.

"Fiili durum demek hukuka karşı durum demektir, hukuka ters durum demektir, hukuku çiğneyen durum demektir." ifadelerini kullanan Baykal, anayasal bir suçun söz konusu olduğunu iddia etti.

Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların, normal bir siyasal yaşamın akışı içinde zaman zaman karşı karşıya kalınabilecek türden olağan sıkıntılar ve sorunlar olmaktan çıktığını öne süren Baykal, şu ifadeleri kullandı:

"Her ülkede zaman zaman sıkıntılar, gerginlikler olur. Çatışmalar, kutuplaşmalar olur. Ama bizim bu son dönemde, son 15 yılda birbiri ardına tanık olduğumuz olaylar, ne Türkiye tarihinde tanık olduğumuz, ne de herhangi bir demokratik rejimde doğal karşılanabilecek türden olaylar değil. Türkiye'de siyaset şirazesinden çıkmış konumdadır. Böyle bir olay demokratik bir ülkede olsa kıyamet kopar. Ne iktidar kalır, ne de iktidardakiler kalır."

Açılış törenine CHP Antalya Milletvekilleri Mustafa Akaydın ve Niyazi Nefi Kara, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve CHP İl Başkanı Mustafa Erdem de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :