CHP Antalya Milletvekili Baykal:

CHP Antalya Milletvekili Baykal:

''İyi düşünün 2010 referandumunda bu millet 'hayır' demiş olsaydı 15 Temmuz 2016'da o darbe olamazdı''- "Böyle bir anayasa evliyaya bile emanet edilmez''

SAMSUN (AA) - CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, ''İyi düşünün 2010 referandumunda bu millet 'hayır' demiş olsaydı 15 Temmuz 2016'da o darbe olamazdı" dedi.

Baykal, CHP Samsun İl Başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, anayasa değişikliği ile Türkiye'nin geleceğinin oylandığını söyledi.

Deniz Baykal, ''Bize birileri çok değerli bir şey emanet etti. En değerli şeyi emanet etti. Vatan emanet etti, bağımsız bir devlet emanet etti. Bize emanet edilen o vatanı kendi evlatlarımıza, kendi torunlarımıza öyle devredip devredemeyeceğimizin imtihanına geliyoruz. Vatan dediğin millettir. Millet, devletin temelidir, köşe taşıdır. Bunu daha ileriye taşımak gerekiyor.'' diye konuştu.

Son anayasada 17 defa değişiklik yapıldığını ve bu değişikliklerle ilgili bir sıkıntı, bir tartışma yaşanmadığını ileri süren Baykal, sözlerini şöyle tamamladı:

''Anayasada yapılan 17 kez değişiklik için millete referandum diye gelindi mi ? İhtiyaç yok. Niye? Çünkü hepimiz memleket iyi olsun diye istiyoruz. 17 proje kolayca kabul edildi. Şimdi bakıyoruz başkanlık rejimi ne? Başkanlık rejimi dünyada nadir olarak da uygulanan, nadir olsa da bir iki yerde başarılı olan diğer yerlerde dikta ya da darbelere yol açan bir rejim. Bizimkisinin başkanlık rejimi ile hiçbir ilgisi yok. Başkanlık rejiminin genel olarak dengesi var, freni var, denetimi var. Her organın yetkisi, denetimi var. Hakkı var, hukuku var ve hepsi bir arada sağlıklı bir bütün oluyor.

Bizim anayasamıza bakıyoruz ne denge var, ne fren var. Frensiz araba bizim anayasa, stepnesiz araba, yedeği yok. Lastik patlasa ne yapacağı belli değil, bir şoförle gidiyor. Bu dolmuş mu tek şoförle gidecek. Otobüslerde bile çift şoför var. Uçaklarda en az iki pilot var. Sen 200 kişilik bir uçağı tek bir pilota emanet etmiyorsun da 80 milyonluk Türkiye'yi bir pilota nasıl emanet ediyorsun. İyi düşünün 2010 referandumunda bu millet 'hayır' demiş olsaydı 15 Temmuz 2016'da o darbe olamazdı. Darbenin yolunu açan o referandum oldu. Şimdi yeni bir referanduma çağırıyor. Artık şerbetlenelim, gördük bu hatayı bir daha yapmayalım, bu hatayı bir daha yaparsak çok daha büyük tehlikelere Türkiye gider. Karşınızda pırıl pırıl bir insan da olsa; mükemmel, dünyanın en ahlaklı insanı da olsa aman ha, sakın ha, ben de olsam, babam da olsa, partimin genel başkanı da olsa kesinlikle 'hayır' oyu verin. Kimseye bunlar emanet edilmez. Bunlar evliyaya emanet edilmez. Böyle bir anayasa evliyaya bile emanet edilmez.''

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :